Fudbal

Gore nego Španija - BiH: U Portugalu se igra dok favorit ne pobijedi

Gore nego Španija - BiH: U Portugalu se igra dok favorit ne pobijedi
Foto: Twitter | Gore nego Španija - BiH: U Portugalu se igra dok favorit ne pobijedi

Lisabonski Sporting bori se za naslov prvaka u Portugalu u strašnoj konkurenciji Benfike i Porta. Kako bi ostali u trci morali su u ponedjeljak naveče da savladaju, barem na papiru, njima nedoraslu Tondelu.

Uspjeli su da dođu do važnih bodova u 99. minutu pri 1-1 uz igrača manje na terenu, iako je sudija Kapela prvo odredio da se igra četiri minuta nadoknade.

Međutim, igralo se sve dok gosti ne zabiju za pobjedu. Kao u mitskim pričama iz 'kukuruz' liga gdje se događalo da mještani domaćeg sela oko terena parkiraju automobile kako bi upalili svjetla da bi se utakmica igrala dok njihovi ne zabiju. Makar i po mrklom mraku...

E, slično se dogodilo u ovoj utakmici, a oni koji su čekali 'dvojku' za isplatu u kladionici vjerovatno i dalje gledaju snimak gola za 1-2.

Urugvajski štoper Sebastijan Kouts pogodio je u devetom minutu nadoknade i natjerao bijes na oči kod domaćih, ali i kod pristalica Benfike i Porta. 

"Koja sramota, šta je taj sudija dopustio", napisao je novinar Pipi Estrada sa "Radio Marce".

Iz gostujućeg tabora branili su sudiju jer kažu da im je rekao u 94. minutu da će se igrati još tri minuta zbog najdužeg prekida u nadoknadi. I u redu ako je to zaista bilo tako, međutim, gol za pobjedu ekipa Horhea Hesusa zabila je mnogo nakon tog vremena.

Tondela je povela preko Kardosa u 13. minutu, izjednačio je Dost 13 minuta kasnije. Igralo se tako sve do zadnjih sekundi, duboko izvan nadoknade i Sporting je poentirao za trobod koji ih sada drži na samo minus dva od vodećeg Porta koji ima 58 bodova nakon 22 kola kao i utakmicu manje.

Benfika je takođe na 56 poslije 23 odigrane utakmice.

Ovo će svim ljubiteljima fudbala u BiH vratiti sjećanja na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. godine između Španije i BiH. Prva utakmica je završena 1:1, a BiH je u drugoj vodila 1:0 sve do 97. minuta kada je Španija izjednačila iako je sudija produžio šest minuta, što je takođe bilo neshvatljivo.

(NN, 24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije