Fudbal

"Građani" nemaju pravo na grešku

"Građani" nemaju pravo na grešku
"Građani" nemaju pravo na grešku

Fudbaleri Mančester Sitija gostuju večeras u Moskvi kod ekipe CSKA i jednostavno moraju da pobijede ukoliko žele da ostanu u trci za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Šampion Engleske poslije dva kola ima samo jedan bod, pošto je poražen u Minhenu od Bajerna (0:1), dok je na svom terenu remizirao sa Romom. Dodatni problem "građanima" predstavljaće odsustvo povrijeđenog Frenka Lamparda.

"Frenk je povrijedio butni mišić i nekoliko nedjelja biće van terena. Zasad je sigurno da neće igrati u Moskvi. Imamo dvije utakmice protiv CSKA i moramo da dobijemo obje. Najbolji način za to je da u svaki meč uđemo kao da je finale, pokušamo da dobijemo i vjerujem da smo spremni", rekao je Manuel Pelegrini, trener Sitija.

S obzirom na to da je odmarao minulog vikenda protiv Totenhema, bh. napadač Edin Džeko bi trebalo da bude u sastavu za duel sa Moskovljanima, baš kao i Aleksandar Kolarov, Pablo Zabaleta i Jaja Ture. Utakmica će se igrati bez prisustva publike zbog kazne koju ima CSKA nakon incidenata njegovih navijača protiv Rome u Rimu.

"Pobede u ruskom šampionatu nas raduju, pogotovo ubedljiv trijumf protiv Krasnodara od 6:0, koji nam daje samopouzdanje. Verujem u povoljan rezultat", naveo je Zoran Tošić, reprezentativac Srbije.

U drugom meču Roma, koja ove sezone igra sjajno na oba fronta, dočekaće Bajern.

"U meč protiv jednog od najboljih timova na svijetu ulazimo kao autsajderi. Imaju odlične pojedince, radujem se duelu i jedva čekam da osjetim atmosferu na 'Olimpiku'", rekao je Rudi Garsija, trener "vučice".

Bajern ima maksimalan učinak na startu Lige šampiona, zbog čega je trener Pep Gvardiola optimista uoči susreta.

"Respektujemo Romu, očekujem težak meč. Posebnu pažnju moraćemo da obratimo na kapitena Frančeska Totija, ali vjerujem u moj tim i pozitivan rezultat koji će nas odvesti na korak od plasmana u narednu fazu", izjavio je Gvardiola.

Barselona i Pari Sen Žermen pokušaće da opravdaju ulogu favorita protiv Ajaksa, odnosno APOELA. Francuski tim gostuje kiparskom šampionu u Nikoziji, dok će Barselona na stadionu "Kamp Nou" dočekati holandskog velikana. Lider Premijer lige Čelsi će u utakmici Grupi G na papiru imati lak zadatak, pošto mu u goste dolazi šampion Slovenije Maribor. Slovenački tim je "kao iz snova" startovao u Ligi šampiona, pošto je zabilježio dva remija protiv Sportinga i Šalkea, pa se potajno nada novom iznenađenju. U drugom meču Šalke dočekuje lisabonski Sporting, u kojem je njemački tim blagi favorit i želi da se iskupi za slabe rezultate u Bundes ligi.

U Grupi H BATE će dočekati ukrajinskog šampiona Šahtjor i pokušati da u Borisovu napravi novo iznenađenje poslije pobede protiv Atletika iz Bilbaoa u prošlom kolu.

Bejl povrijeđen

Fudbaler Reala Geret Bejl propustiće utakmicu 3. kola Grupe B Lige šampiona protiv Liverpula, koja se igra sutra. Bejl je lakšu povredu gluteusa zadobio prošle sedmice igrajući za reprezentaciju Velsa i već je propustio utakmicu protiv Levanta, koju su Madriđani dobili sa 5:0. Velšanin je pod znakom pitanja i za "el klasiko" u subotu, kada na "Santjago Bernabeu" gostuje Barselona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije