Fudbal

'Grbavica' po mjeri UEFA

'Grbavica' po mjeri UEFA
Foto: Ilustracija | 'Grbavica' po mjeri UEFA

Delegat UEFA Nebojša Ivković s predstavnicima N/FS BiH posjetio je i zadovoljan napustio stadion "Grbavica", saopštili su iz FK Željezničar.

Iz UEFA su izvršili inspekciju i provjeri da li "Dolina ćupova" zadovoljava stanje za kategoriju dva i odigravanje evropskih utakmica.

"Kontrola cijelog stadiona je trajala četiri sata. Delegat je nakon posjete imao samo riječi hvale za sve što je napravljeno u rekordno kratkom roku, a klupska administracija je dobila smjernice šta treba uraditi kako bi se zadovoljili kriteriji kategorije tri. Posebno ga je impresionirala novoizgrađena istočna tribina i način finansiranja. Iskoristio je priliku da fotografiše stolice poznatih ličnosti i naveo da će projekt desetogodišnjih ulaznica navesti u svom izvještaju", saopštili su čelnici "plavih".

Delegat je u svom izvještaju naveo da "Željo" do prve evropske utakmice na svom stadionu nakon 13 godina pauze mora napraviti još određene sitne popravke kako bi sve bilo u potpunosti po propisima UEFA. Krajnji rok za izvršenje dodatnih radova je 28. jun. Željezničar će ime protivnika u prvom pretkolu Evropske lige saznati 19. juna. Utakmice se igraju 29. juna i 6. jula. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije