Fudbal

Guardian: Srbija 19., Hrvatska 13. favorit na Mundijalu u Rusiji

Guardian: Srbija 19., Hrvatska 13. favorit na Mundijalu u Rusiji
Foto: Ilustracija | Guardian: Srbija 19., Hravtska 13. favorit na Mundijalu u Rusiji

Fudbalska reprezentacija Srbije 19. je favorit za osvajanje Svjetskog prvenstva u Rusiji, smatra britanski list "The Guardian".

Srbija, po mišljenju "The Guardiana" ima veće šanse da postane prvak svijeta nego Kolumbija, Švajcarska ili Rusija, a manje od Maroka, Danske, Švedske ili Senegala koji su redom ispred "orlova" na toj listi.

U tekstu se navodi da je "zanimljivo to što je selektor Slavoljub Muslin dobio otkaz iako je u kvalifikacijama završio ispred Republike Irske i Velsa i sa samo jednim porazom u 10 mečeva, da Srbija ima veoma talentovanu ekipu sa predvodnicima Branislavom Ivanovićem i Nemanjom Matićem, kao i da može da ostvari uspjeh ukoliko se izbjegnu podjele koje su se dešavale u prošlosti".

"The Giardian" je Hrvatsku smjestio na 13. mjesto favorita, a u tekstu se navodi da tim u kojem se nalaze Luka Modrić i Ivan Rakitić se ne smije otpisati. Oni konstatuju da se čini da je dolazak Zlatka Dalića na klupu umjesto Ante Čačića urodio plodom. "Nekadašnji pomoćni trener U-21 reprezentacije bi trebao potpisati trajni ugovor i voditi ekipu na SP-u, ali u isto vrijeme trebao bi pronaći rješenje za pomlađivanje ove postave’‘, smatra "The Guardian".

Prvi favorit u Rusiji je branilac trofeja Njemačka, odmah iza su Brazil i Španija, a potom i Francuska, Belgija, Portugalija.

Posljednja država koja se našla na njihovoj listi je Australija.

Kompletan tekst pogledajte ovdje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije