Fudbal

Gundogan i Ozil kod Štajnmajera zbog fotografija sa Erdoanom

Gundogan i Ozil kod Štajnmajera zbog fotografija sa Erdoanom
Foto: N.N. | Gundogan i Ozil kod Štajnmajera zbog fotografija sa Erdoanom

BERLIN - Fudbalski reprezentativci NJemačke Ilkaj Gundogan i Mesut Ozil sastali su se danas sa predsjednikom Frankom-Valterom Štajnmajerom i rukovodiocima Fudbalskog saveza u sklopu napora za smanjenje tenzija nastalih oko njihove kontroverzne fotografije sa turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoanom.

Na fotografijama koje su snimljene u Londonu prošlog vikenda, a objavila ih je Partija pravde i razvoja, vide se Ozil i Gundogan kako stoje pored Erdoana i poklanjaju mu dresove njihovih engleskih klubova "Arsenala" i "Mančester sitija".


Na Gundoanovom dresu je napisano "Uz poštovanje za mog predsjednika".

Gundoan je rekao da nisu imali namjeru da šalju političke poruke ili da budu uvučeni u kampanju za turske predsjedničke izbore.

Fotografije su izazvale buru kritika poslanika Bundestaga i Fudbalskog saveza NJemačke. Oni su tvrdili da Erdogan ne poštuje njemačke vrijednosti u dovoljnoj mjeri.

"Dva igrača su kontaktirala nas i Fudbalski savez kako bi raščistili situaciju. NJemački predsjednik je sugerisao da se sastanu i sa njim. Nakon ovoga možemo da razgovaramo i o drugim temama", rekao je selektor njemačke reprezentacije Joakim Lev.

Lev je pozvao dvojicu igrača turskog porijekla u preliminarni tim za odbranu titule na Svjetskom kupu u Rusiji narednog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije