Fudbal

Gvardiola odbio poziv Barselone da prisustvuje finalu Lige šampiona

Gvardiola odbio poziv Barselone da prisustvuje finalu Lige šampiona
Gvardiola odbio poziv Barselone da prisustvuje finalu Lige šampiona

MADRID - Trener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola odbio je poziv Barselone da prisustvuje finalnoj utakmici Lige šampiona protiv Juventusa u Berlinu 6. juna, prenosi španski "As".

"Neću prihvatiti taj poziv, ostaću ovdje", rekao je trener Bajerna koji je izgubio u polufinalu Lige šampiona protiv Barselone ukupnim rezultatom 5:3.

Barselona je ranije saopštila da je poslala poziv za finalnu utakmicu na adresu svojih bivših trenera, među kojima je i Gvardiola.

Gvardiola je bio trener Barselone od 2008. do 2012, kada su Katalonci osvojili 14 trofeja, među kojima dvije Lige šampiona.

Španski stručnjak je na konferenciji za medije uoči posljednje utakmice sezone protiv Majnca u subotu odbacio optužbe da je "izobličio" Bundesligu, s nekoliko iznenađujućih poraza, pošto je prethodno osigurao titulu prvaka.

" Ljudi u Njemačkoj mnogo pričaju, Treba, ipak, da imaju malo više respekta prema šampionu Njemačke i njegovim igračima", rekao je Gvardiola.

Posljednji poraz Bajerna od 2:1 protiv Frajburga bio je inicijalna kapisla za kritike upućene Gvardioli.

"Mi smo naš posao završili. Ostali klubovi nas ne zanimaju. Kada imate na raspolaganju samo 13, 14 igrača svakako da ne možete igrati stalno istim intenzitetom", rekao je Gvardiola i podsjetio da je u porazu protiv Augzburga njegova ekipa veći dio utakmice igrala sa 10 fudbalera.

Bajern sutra završava sezonu u utakmici kod kuće protiv Majnca, nakon čega će proslaviti ranije osvojenu titulu.

"Želim da naši navijači mogu mirno da proslave titulu", rekao je Gvardiola, koji očekuje da pobjedom završi sezonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije