Fudbal

Gvardiola odlazi, Bayern već pronašao zamjenu?

Gvardiola odlazi, Bayern već pronašao zamjenu?
Gvardiola odlazi, Bayern već pronašao zamjenu?

Već neko vrijeme medijskim svijetom kruže glasine o odlasku Pepa Gvardiole iz Bayerna, a za novu se epizodu pobrinula španska radio stanica Cope koja je dosad slovila kao prilično pouzdani izvor.

Gvardiola je, tvrdi spomenuti radio od kojeg su priču preuzeli i drugi španski mediji, odlučio otići iz Munchena i od sljedećeg će ljeta biti trener Manchester Cityja. Priča o katalonskom stručnjaku i Cityju nije nova, a jedan od glavnih razloga je činjenica da je direktor engleskog kluba Guvardiolin bliski prijatelj Txiki Begiristain.

Direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge otkrio je prije dva mjeseca da je ponudio Guardioli odlične uslove za ostanak i da čeka njegov odgovor. No, Cope tvrdi da se bivši trener Barcelone odlučio za novu promjenu sredine i da će u januaru započeti pregovore s Manchester Cityjem.

Iako Manuel Pellegrini ima još dvije godine ugovora s građanima, nije tajna da u klubu žele veću zvijezdu na trenerskoj klupi tako da će Čileanac, po svemu sudeći, morati osloboditi mjesto Gvardioli. U Bayernu, pak, već imaju rješenje za Pepova nasljednika: trebao bi to biti bivši trener Milana, Chelseaja, PSG-a i Real Madrida Carlo Ancelotti. Dogovor još nije postignut, ali navodno bi trebao biti onog trenutka kada Guardiola potvrdi odlazak s Allianz Arene.

(NN/sportski.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije