Fudbal

Gvardiolino "biti ili ne biti" protiv Simeonea

Gvardiolino "biti ili ne biti" protiv Simeonea
Gvardiolino "biti ili ne biti" protiv Simeonea

MINHEN - Tri godine u Bajernu, mnogobrojne pobjede, trofeji na domaćoj sceni, sve to Pepu Gvardioli neće vrijedeti ukoliko večeras ne eliminiše Atletiko Madrid i plasira se u finale Lige šampiona.

Ako bi i u trećoj godini uzastopno Bajern bio zaustavljen u polufinalu, niko, pa ni sam Gvardiola, kada 1. jula bude odlazio u Mančester siti, neće moći da kaže da je njegova misija u Minhenu bila uspješna.

Zadatak koji njegov tim mora da rješi je najtežeti mogući, s obzirom na minus od jednog gola iz prvog meča (1:0), i sjajne odbrane koju igra tim Dijega Simeonea.

"Čeka nas drugačija utakmica. Moramo da odigramo mnogo bolje. Nije gotovo, još imamo šansu. Ako ne prođemo, tada možete da me ''ubijete''", rekao je Gvardiola koji je sa Barselonom dva puta osvajao Ligu šampiona.

"Moramo priznati da smo u nekoliko posljednjih utakmica izgubili tajni sastojak naše igre. Moramo da ga pronađemo i dodamo na već poznati recept. Još uvijek smo ujedinjeni, ali stvari su sada mnogo teže", rekao je napadač Bajerna Tomas Miler, koji je meč u Madridu počeo sa klupe.

"Uložili smo ogroman napor da bi došli do pobjede u prvom meču. Znamo da će u drugoj utakmici biti još teže", naglasio je trener Madriđana Dijego Simone.

Oba tima odmarala su svoje najbolje igrače na utakmicama minulog vikenda, te se očekuje da u najjačim sastavima istrče na teren Alijanc arene.

Utakmica između minhenskog Bajerna i Atletiko Madrida na programu je večeras od 20.45 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije