Fudbal

Hajduk nakon devet godina pobijedio na Maksimiru

Hajduk nakon devet godina pobijedio na Maksimiru
Hajduk nakon devet godina pobijedio na Maksimiru

ZAGREB - Hajduk je golovima Ercega i Futacsa pobijedio Dinamo s 2:0 i možda tako riješio prvenstvo!

Dinamo vodi bitku za naslov prvaka s Rijekom koja braniocu naslova večeras pobjedom u Puli može pobjeći na ogromnih sedam bodova. Hajduk je, pak, trijumfom na Maksimiru sebi osigurao nastavak borbe s Osijekom za treće mjesto HNL-a.

Početak derbija obilježio je Guilherme, koji je dobio priliku umjesto Sammira, ali se Brazilac nije proslavio. Imao je dvije odlične prilike, no u prvoj je tukao iznad gola, a u drugoj preslabo za raspoloženog Stipicu.

Mat u tri poteza za šok na Maksimiru

Šok na Maksimiru dogodio se u 29. minuti. Bio je to mat u tri poteza. Futacs je jednu dugu loptu spustio za Ercega čiji prvi udarac Livaković brani, ali ne i drugi. Očajno je reagovala Dinamova odbrana na čelu s Leškovićem.

Petev je uveo Sammira, ali uzalud

Samo tri minute kasnije je Petev priznao grešku sa Sammirom i uveo ga u igru, a Dinamo je najbliže izjednačujućem pogotku bio u 36. minuti. Soudani je majstorski tukao iz voleja, ali je jedan od najljepših golova u istoriji ovog derbija spriječila prečka. Lopta se odbila pola metra od gol-crte.
 
Drugo poluvrijeme Dinamo je otvorio uraganskim napadima, no nisu se proslavili.

Perić nakon kornera, Soudani iskosa s desne strane te Hodžić nakon što se sjajno riješio čak četvorice hajdukovaca.

Junak Hajduka bio je sjajni Stipica, a Soudani tragičar Dinama

Stipica je bio prvo ime Hajduka, od 60. do 70. minute spektakularnim paradama je zaustavio dva pokušaja tragičara utakmice Soudanija, a kasnije i Ćorićev udarac s ruba kaznenog prostora.

Pobjedu Hajduka, prvu na Maksimiru još od 21. septembra 2008. godine, u 90. minuti potvrdio je najbolji strijelac splitskog kluba Futacs nakon kontranapada. 
 

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije