Fudbal

Hames otplatio 25 miliona evra

Hames otplatio 25 miliona evra
Hames otplatio 25 miliona evra

Prema informacijama Agencije "Euromericas Sport Marketing" objavljenim danas, u prvih 48 sati širom svijeta prodato je čak 345.000 dresova Real Madrida s brojem 10, koji od ove sezone nosi Hames Rodrigez.

To znači da se prodaje više od 7.000 dresova reprezentativca Kolumbije po satu, a marketing stručnjaci tvrde da je ovo bolja prodaja nego kada je Kristijano Ronaldo stigao iz Mančester junajteda u Madrid 2009. godine.

U prva 24 sata prodato je preko 50.000 primjeraka, a ogromna razlika u naredna 24 sata pravda se time da je bilo potrebno vrijeme da dresovi postanu dostupni na svim tržištima na planeti, kao i vremenskom razlikom koja "koči" obradu podataka.

Ovaj dres "kraljevskog kluba" košta 75 evra i dosad je Real na Rodrigezu zaradio više od 25 miliona evra, a njegov transfer iz Monaka koštao je 80 miliona evra. Rodrigez je transferom u Real postao četvrti najskuplji igrač na svijetu, odmah iza tandema Reala Kristijano Ronalno - Geret Bejl, koji su plaćeni po 94 milione evra, i Luisa Suareza, koji je u ovom prelaznom roku prešao iz Liverpula u Barselonu za 81 milion evra. Osim najboljeg strijelca Svjetskog prvenstva u Brazilu, "kraljevski klub" je u ovom prelaznom roku angažovao Tonija Krosa iz Bajerna, koji je s Njemačkom osvojio titulu prvaka svijeta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije