Fudbal

Heroj Sevilje iz gradskog prevoza

Heroj Sevilje iz gradskog prevoza
Heroj Sevilje iz gradskog prevoza

Prije devet godina radio je u Kolumbiji kao asistent vozača autobusa, a u srijedu veče je sa dva gola Sevilji donio trofej u Ligi Evrope.

 Radi se o Karlosu Baki, koji je izrastao u junaka meča protiv Dnjipra (3:2).

Najveći klub iz južne španske pokrajine Andaluzije uspio je da odbrani titulu u Ligi Evrope, a ovo im je ukupno četvrti trofej u ovom takmičenju. Kada je Sevilja osvojila prvi trofej na evrosceni 2006, Baka je radio kao pomoćnik vozača autobusa u Kolumbiji. U međuvremenu je postao top napadač, reprezentativac svoje zemlje, a finalni susret u Varšavi je kruna njegove dosadašnje fudbalske karijere. Kolika je bila Bakina uloga u osvajanju ovog trofeja svjedoči i podatak da je na posljednjih šest utakmica u Ligi Evrope ove sezone postigao četiri gola i zabilježio tri asistencije. Dnjipro se pokazao kao neugoda rival, ali je Sevilja još jednom pokazala zašto je posljednjih godina najuspješniji tim u ovom takmičenju.

"Srećan sam zbog pogodaka. Zahvaljujem Bogu, porodici, ženi i djeci na ovome što sam postigao. Teško je doći do riječi, jednostavno, ponoviti uspjeh je nešto jedinstveno. Želim da svi uživamo u ovom trenutku, zbog ovoga vrijedi trenirati i živjeti generalno", rekao je reprezentativac Kolumbije.

Izabranici Unaija Emerija, osim osvajanja Lige Evrope, obezbjedili su i učešće u Ligi šampiona sljedeće sezone, pa će biti peti predstavnik Španije u tom takmičenju ukoliko Valensija kroz kvalifikacije izbori učešće u elitnom takmičenju. Direktan plasman uz Sevilju obezbijedili su Barselona, Real Madrid i Atletiko Madrid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije