Fudbal

Hoće li legenda Kraljevskog kluba izdati Real i pojačati Barselonu?

Hoće li legenda Kraljevskog kluba izdati Real i pojačati Barselonu?
Hoće li legenda Kraljevskog kluba izdati Real i pojačati Barselonu?

Raul legenda Real Madrida, kao ambasador Primere redovno pomaže Barseloni, a spekulira se da bi čak mogao početi raditi za ljutog rivala Kraljevskog kluba, što Španac i ne krije.

S obzirom na ogroman trag koji je ostavio u Madridu i činjenicu da je kao igrač dvaput odbio Katalonce, teško da bi mu navijači mogli oprostiti ovu izdaju.

"Ja volim ići korak po korak. Prvo se želim vratiti kući, u Madrid. Odluke o svojim daljnjim projektima ću donositi kada dođe pravo vrijeme", izjavio je tridesetdevegodišnji Raul, ali i dodao: "Ne mogu reći da neću raditi za Barcelonu."

Španac je u dresu Reala osvojio šest puta špansko prvenstvo i tri puta Ligu šampiona, a mogao bi ipak preseliti u Kataloniju.

"Fudbal je takav. Nikad ne možete reći da ćete učiniti ovo ili ono", istakao je bivši napadač Kraljeva i reprezentativac Španije.

"Ali ne treba zaboraviti da sam u Real Madridu bio 17 godina i niko ne može reći da ja nisam pravi madridista. Moja savjest je čista", kaže Raul.

Iskoristio je priliku u razgovoru za katalonski Sport pa nahvalio Barselonu, aktuelnog španskog prvaka.

"Različita stvar je kada govorimo o fudbalu i kada analiziramo ono što je neko učinio igrajući fudbal, a Barselona je napravila neke dobre poteze kao klub", istakao je Raul.

Bolji posao nego Real?

"Barcelona je konstantnija ekipa ako se gleda Primera. U Ligi šampiona ta razlika nije toliko velika, ali ta dva kluba su od Primere napravila najbolje takmičenje na svijetu."

Mesi ili Ronaldo?

"Mislim da su na istom nivou. Riječ je o jedinstvenim igračima i obojica su među pet najboljih svih vremena."

Profesionalnu karijeru Raul je započeo u sezoni 1994./95., u Realovom C timu. Tu je u samo sedam utakmica postigao 13 golova, pa ga je tadašnji trener Reala Žorže Valdano odmah prebacio u prvi tim, u kojem je zamijenio legendarnog Emilija Butraguena. Sa 17 godina i 124 dana postao je najmlađi igrač prvog Realovog tima u istoriji. U Madridu je za 17 godina odigrao 550 utakmica i zabio 228 golova, a karijeru je završio prije dvije godine u dresu Nju Jork Kosmosa. Real mu je sa zakašnjenjem od nekoliko godina organizirao oproštajnu utakmicu.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije