Fudbal

Hodžson pogodio izmjene: Klupa donijela pobjedu Englezima

Hodžson pogodio izmjene: Klupa donijela pobjedu Englezima
Hodžson pogodio izmjene: Klupa donijela pobjedu Englezima

Fudbalska reprezentacija Engleske savlada je u sudijskoj nadoknadi reprezentaciju Velsa u drugom kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Prvih desetak minuta utakmice bilo je poprilično mirno, a "Gordi albion" je prvi došao u priliku u sedmom minutu kada je Sterling neometan šutirao preko gola.

Tri minuta kasnije, na drugoj strani u prilici je bio Bejl ali je njegov šut izblokiran. Nakon toga u igri obje ekipe nedostajalo je kreativnosti, kada bi bili u posjedu lopte i jedni i drugi su bili potpuno bezidejni, sve do 26. minuta kada Englezi dolaze do prilike. Runi je sa lijeve strane ubacio loptu, ali je Kejhil samo očešao loptu pa tako golman Velsa nije imao težak zadatak.

U 33. minutu Engleska je oštećena. Dejvis je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali se sudija nije oglasio.

U narednih deset minuta reprezentativci Engleske su kontrolisali meč, ali onda su šokirani. Bejl je sjajno izveo slobodan udarac i savladao Harta za prednost njegove ekipe.

Na početku drugog poluvremena selektor Engleke mijenja napad. U igru su ušli Staridž i Vardi umjesto Sterlinga i Kejna.

Napadali su Englezi u želji da što prije dođu do izjednačenja, što im se isplatilo u 56. minutu. Ključne uloge su imali igrači koji su ušli u igru na poluvremenu.

Staridž je ubacio loptu u peterac, najviši u skoku je bio štoper Velsa Vilijams ali je loše intervenisao i poslao je na nogu Vardiju koji je zatresao mrežu za izjednačenje.

I u narednih desetak minuta Albion je kontrolisao meč, a onda je Vels malo uspio da se oslobodi priotiska.

Međutim, Englezi su onda dodatno pojačali tempo i pokušavali da dođu do pobjede. Nekoliko puta je pokušao Runi ali bezuspješno.

Na samom kraju meča, u 92. minutu, Englezi su odigrali sjajnu akciju brzom izmjenom pasova ispred kaznenog prostora, loptu je u šesnaestercu dobio Staridž koji je izdržao pritisak čuvara i gurnuo loptu pored Henesija uz bližu stativu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije