Fudbal

Holandija posljednji učesnik završnice Lige nacija

Holandija posljednji učesnik završnice Lige nacija
Foto: Tanjug/AP | Holandija posljednji učesnik završnice Lige nacija

Fudbaleri Holandije osvojili su bod na gostovanju u Njemačkoj (2:2) u posljednjem kolu grupe A1 te su izborili nastup na završnom turniru Lige nacija.

Njemačka, koja je već ispala u Ligu B, je u Gelzenkirhenu dočekala Holandiju. Gostima je trebao jedan bod za osiguravanje prvog mjesta i plasman na završni turnir, dok je Nijemcima pobjeda trebala kako bi bili sigurno u prvom šeširu na žrijebanju kvalifikacionih grupa za EURO 2020. godine.

Elf je odigrao na svom nivou prvo poluvrijeme i već nakon 20 minuta susreta je vodio 2:0 pogocima Time Vernera (9.) i Liroja Sanea (20.). Holandija je u finišu meča stigla ipak do toliko željenog boda. Prvi pogodak gosti su postigli pet minuta prije kraja kada je prelijep pogodak postigao Kvinsi Promes, a u 90+1. minuti Virgil Van Dajk je iz voleja matirao Manela Nojera za konačnih 2:2.

Holandija je tako postala posljednji učesnik završnog turnira Lige nacija u Portugalu na kojem će uz domaćina učestvovati i Engleska i Švajcarska. Žrijeb će biti obavljen 2. decembra u Dablinu.

Njemačka će morati da sačeka duel između Portugala i Poljske kako bi saznala da li će na žrijebu za EURO biti u prvom ili drugom šeširu.

Ukoliko Poljaci osvoje barem bod, oni će biti žrijebani iz prvog šešira.

(Klix.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije