Fudbal

Hrabri Porto i SuperSuarez

Hrabri Porto i  SuperSuarez
Hrabri Porto i SuperSuarez

Fudbaleri Barselona i Porta jednom nogom su kročili u polufinale Lige šampiona pošto su u prvim mečevima u Parizu i Portu sa po 3:1 porazili PSŽ odnosno Bajern.

Vijest dana svakako je bila kapitulacija tima Pepa Gvardiole, koji je na meču na stadionu "Dragao" pravio katastrofalne greške, a imao je tu nesreću da ih je portuglaski tim odmah pretvorio u golove. Ni deset minuta nije prošlo, već je na semaforu bilo 2:0 za Porto, a oba pogotka su djelo Rikarda Kvarežme.

"Da biste pobijedili Bajern morate odigrati pravu utakmicu. Moraćemo odigrati još jednu takvu u uzvratu da bismo prošli, što neće biti lako, jer Bajern je jedna od najboljih ekipa na svijetu", rekao je strateg Porta Hulen Lopetegi.

Nadu "Bavaraca" kada su smanjili na 2:1 da će u revanšu imati lakši zadatak ugasio je treći gol domaćina. Iako je bilo vidno da su najveći krivci za poraz štoperi, kapiten Bajerna Filip Lam rekao je da niko ne smije da se optužuje za poraz jer se greške dešavaju.

"Uvijek želimo da gradimo igru iz odbrane, a takav stil može biti opasan. Ne smijemo nikoga da optužujemo, greške se dešavaju. Izgledali smo dobro poslije pogotka, ali kada je Porto poveo 3:1, to nas je uništilo", rekao je Lam.

Zvijezda večeri je bio Luis Suarez, ali ne zbog ujedanja već zbog fantastičnih driblinga. Urugvajac je sredinom drugog poluvremena dva puta predriblao Brazilca Davida Luiza u duelima jedan na jedan i oba puta te akcije završavao na perfektan način.

"Morao sam da ih gurnem kroz noge Davidu Luizu oba puta jer nisam mogao napraviti ništa drugo u tom trenutku", objasnio je Suarez.

Revanš mečevi su 21. aprila, a očekuju se još uzbudljivije utakmice jer Bajern je u Portugalu igrao bez Franka Riberija, Arjena Robena, Bastijana Švajnštajgera i Davida Alabe, dok će PSŽ u udrugoj rundi biti jači za svoju prvu zvijezdu Zlatana Ibrahimovića.

Luiz meta sprdnje

On je najskuplji defanzivni fudbaler u istoriji fudbala. Ali, od njega je Luis Suarez napravio hit na društvenim mrežama. Zbog dvije lopte koje su mu prošle kroz noge nije mogao da prođe "nekaženjeno". Još dok je trajala utakmica društvene mreže su eksplodirale, a Luiz je postao predmet izrugivanja i zezanja. Mnogi prozivaju i Pari Sen Žermen što je Brazilca platio 70 miliona evra, čime je postao najskuplji defanzivni fudbaler na svijetu.

Nojer bez kazne

Mnogi su protiv i dalje aktuelnog fudbalskog pravila da, kada golman sruši igrača u gol šansi, bude dosuđen i penal, uz crveni karton za čuvara mreže.

Da li zbog veličine kluba za koji igra ili ličnog imidža, koji je veoma jak, Manuel Nojer iz Bajerna nije dobio crveni karton kada je u gol šansi srušio napadača Porta Džeksona Martineza. Sudija, Španac Karlos Velasko, odlučio je u 3. minutu da poštedi Nojera i ostavi ga na terenu, što je izazvalo brojne reakcije fudbalske javnosti odmah na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije