Fudbal

Hrvatska traži novog selektora, Čačiću otkaz

Hrvatska traži novog selektora, Čačiću otkaz
Foto: Ilustracija | Hrvatska traži novog selektora, Čačiću otkaz

ZAGREB - Ante Čačić, prema neslužbenim informacijama, više neće biti selektor Hrvatske fudbalske reprezentacije.

Fudbalski savez u kojem vlada veće rasulo nego u fudbalskoj reprezentaciji, posegnuće za šok terapijom uoči posljednje utakmice kvalifikacija za SP u Rusiji, saznaje Index.hr.

Hrvatska je sinoć remizirala s Finskom na Rujevici (1:1) i kompromitovala odlazak na SP. Čak ni remi u Kijevu protiv Ukrajine u utorak ne garantuje plasman u Rusiju.

HNS traži čovjeka koji će podignuti slomljenu ekipu. Sinoć je vrh Saveza, nakon susreta na Rujevici, odradio krizni sastanak. Složili su se da Čačić mora otići kako bi Hrvatska imala bilo kakve šanse za plasman na SP. Sad već bivši selektor Čačić nakon jučerašnjeg debakla nije znao objasniti zašto Hrvatska, vrijedna više od 300 miliona eura, ne može spojiti dva dodavanja. Na pitanja o planu igre koji je postavio lupetao je o "stvorenim šansama, šutevima iz daljine i ozljedama koje su pokosile momčad". Da budemo precizni - Čačić zapravo nije znao ni s kim je Hrvatska igrala, umjesto Finske je cijelo vrijeme analizirao Island. 

Čačić je i prije utakmice s Finskom dobio "mig" da neće preživjeti novu blamažu. Kao njegov nasljednik spominjao se Zlatko Dalić, u Savezu su razmišljali i o Matjažu Keku, treneru Rijeke, no on je nedostupan. Nije poznato ko će voditi ekipu Hrvatske u posljednjoj utakmici kvalifikacija. Današnji trening na Rujevici od 11 sati trebali bi voditi Josip Šimunić i Ante Miše, dosadašnji Čačićevi pomoćnici. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije