Fudbal

Hrvatski huligani su dio homoseksualnog kriminalnog klana?

Hrvatski huligani su dio homoseksualnog kriminalnog klana?
Foto: Reuters | Hrvatski huligani su dio homoseksualnog kriminalnog klana?

Grupa plaćenika iz Hrvatske koja je došla u Beograd i na stadion Partizana kako bi izazvala haos u zemlji i rušenje vlasti bila je hapšena u Splitu zbog, kako su to hrvatski mediji nazvali, „homoseksualnog rata klanova!“

Naime, kako saznaje „Alo“, uhapšeni huligani iz Hrvatske koji su dobili po 10.000 evra kako bi izazvali haos u Srbiji nisu jedini članovi ove velike kriminalne grupe.

U Beograd je došlo znatno više hrvatskih kriminalaca i huligana, ali su oni pobjegli na vrijeme. - Sa grupom uhapšenih Hrvata u Beograd došlo je još kriminalaca iz Splita koji uopšte nisu bili na stadionu, već su djelovali spolja. Njihov zadatak ticao se logistike, a neki od njih bili su i sami šefovi ove organizovane družine - otkriva izvor.

Prema njegovim riječima, u Beograd su došli i izvjesni Vedran V. (31), Branimir K (38), Leo P, Ante J. i Željko R.

- Oni su došli prije svih i najvjerovatnije su obavili glavni dio posla oko same organizacije i pripremili su teren za ostatak ekipe sa stadiona. Zanimljivo je da su Željko R. i Ante J. bili ljubavnici i kao takvi u Hrvatskoj su već privođeni - otkriva izvor.

Prema saznanjima lista, Vedran V. (31), Branimir K (38), Leo P, Ante J. i Željko R. privedeni su 2010. godine u Splitu nakon opšte tuče u jednom hotelu, a uzrok njihove svađe bio je potpuno bizaran. Naime, kako je navedeno u policijskom izvještaju, prilikom hapšenja privedeni su se potukli zbog narušenih homoseksualnih veza.

Policija je tada utvrdila da je došlo do homoseksualnog odnosa, a Željko R. i Ante J. priznali su pred sudijom da su dvije godine bili ljubavnici i da su zajedno sa Branimirom K. imali seksualne odnose, kao i da su se zajedno brčkali u bazenu. Oni su takođe naveli da su u noći kada je došlo do tuče konzumirali alkohol i drogu, kao i da su imali seks u hotelskoj sobi. Da je u Beograd zaista došla veća grupa Hrvata, potvrdio je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Neko je te kriminalce pustio s lanca“, izjavio je on govoreći o sukobima na južnoj tribini tokom vječitog derbija.

(novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije