Fudbal

Huligani lomili stolice u Kruševcu

Huligani lomili stolice u Kruševcu
Huligani lomili stolice u Kruševcu

Navijači Novog Pazara izazvali su incidente tokom utakmice 23. kola Superlige Srbije u Kruševcu, gdje je njihov klub poražen od domaćeg Napretka s 1:2.

Utakmica je dva puta bila u prekidu. Krajem prvog poluvremena pristalice Novog Pazara lomile su stolice na stadionu Napretka nakon izjednačujućeg gola domaćeg tima, da bi u drugom dijelu nastavili sa huliganskim ponašanjem.

Neredi na tribinama uslijedili su kada je poništen gol gostiju u 69. minutu, a kulminirali su kada je domaćin došao do potpunog preokreta. Navijači Novog Pazara ponovo su lomili stolice i uzvikivali uvredljive parole, pa su nakon intervencije policije izbačeni sa stadiona.

Policija je morala da koristi i pendreke, a Novom Pazaru prijeti nova kazna, koja bi možda mogla da znači i meč protiv Crvene zvezde pred praznim tribinama. Kruševačka policija radi na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti zbog pomenutog incidenta. Tanjug prenosi izjavu iz Policijske uprave, u kojoj kažu da je najprije došlo do tuče između navijača Novog Pazara, i to je iniciralo intervenciju policije, a prilikom incidenta polomljeno je preko 500 stolica.

"Sada se radi na utvrđivanju pojedinačne odgovornosti", rečeno je u kruševačkoj policiji.

Iz Napretka je saopšteno da su preduzete sve propisane mjere Pravilnikom Fudbalskog saveza Srbije (FSS) u organizaciji utakmice sa Novim Pazarom i navode da navijači Kruševljana nisu učestvovali u incidentima.

Iz rukovodstva Jelen Superlige poručuju da će svako divljanje navijača na stadionima i poruke zasnovane na rasnoj, vjerskoj i nacionalnoj mržnji biti strogo kažnjavani.

"Ne mogu ništa da komentarišem dok ne vidim detaljne izveštaje iz Kruševca. Imaćemo sastanak, pa ćemo doneti odluku", izjavio je Vladimir Bulatović, direktor Jelen Superlige Srbije, i dodao:

"Zauzećemo stav koji će biti rigorozan. Sigurno nećemo tolerisati nasilje, to smo pokazali i kada je u pitanju bio 'večiti derbi'. Ovo je ozbiljan prekršaj i ozbiljna situacija, moramo tome da stanemo na put".

Rezultati: Voždovac - Radnički 1923 5:0, Javor - Partizan 0:1, Napredak - Novi Pazar 2:1, Crvena zvezda - Čukarički 4:1. Juče: Donji Srem - Spartak, OFK Beograd - Sloboda, Vojvodina - Rad, Jagodina - Radnički Niš. Poredak: Crvena zvezda 56, Partizan 53, Čukarički 38, Novi Pazar 35...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije