Fudbal

Huligani na Maksimiru spremaju nerede?

Huligani na Maksimiru spremaju nerede?
Huligani na Maksimiru spremaju nerede?

Hrvatska policija, prema pisanjima tamošnjih medija, raspolaže podacima da se na utakmici "Kockastih" protiv Ukrajine mogu očekivati navijački neredi, zbog čega su preduzete sve potrebne mjere kako bi se to spriječilo.

Hina piše da je u više gradova MUP-ova inspekcija provela pretrese prostora koje koriste udruženja navijača, ali nisu pronašli pirotehnička sredstva.

"I do nas su došle informacije koje kolaju iz navijačkih krugova. Ali policija je spremna na sve scenarije. Ne bi trebalo biti problema, kontrole su rigorozne, sve je nakon Francuske podignuto na višu razinu i policija će izgrednike uhititi već na ulazu na stadion", rekaoje za "24Sata.hr" Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Policija je pretresla prostorije koje koriste "Bad Blue Boysi", "Torcid", "Armad",  vinkovački "Ultrasi", osječka "Kohort", šibenski "Funcuta"... 

Zbog utakmice na Maksimiru bezbjednost je podignuta na viši nivo, pa će nekoliko stotina policajaca osiguravati širu gradsku zonu, a sam stadion i prostor oko njega će cijelo vrijeme biti pod video nadzorom.

Policija će takođe širom Hrvatske provjeravati nalaze li se osobe, koje su pod zabranom dolaska na utakmice, na adresama za koje su policiji rekle da će se tamo nalaziti tokom utakmice.

U Hrvatskoj je 149 osoba dobilo zabrane prisustvovanja fudbalskim utakmicama, pa oni nadležnoj policijskoj stanici moraju da prijave mjesto na kojem će se nalaziti za vrijeme meča, što policija onda provjerava na terenu.

Ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Vlaho Orepić izjavio je u četvrtak da očekuje da će utakmica Hrvatska - Ukrajina proći u redu. Orepić je rekao i da je policija u kontaktu s navijačkim grupama te da je preduzet čitav niz operativnih radnji.

Iz nekih navijačkih krugova najavljeno je da će na utakmici biti nereda kako bi ona bila prekinuta, što radikalni navijači rade kako bi izrazili nezadovoljstvo rukovodstvom i radom FS Hrvatske, piše "24Sata.hr".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije