Fudbal

Humanitarna fudbalska utakmica za poplavljene

Humanitarna fudbalska utakmica za poplavljene
Humanitarna fudbalska utakmica za poplavljene

MODRIČA - U Modriči je večeras odigrana humanitarna fudbalska utakmica na kojoj je prikupljeno 2.000 KM od prodatih ulaznica za pomoć stradalima u majskim poplavama u Republici Srpskoj.

Učešće na utakmici, koji je organizovala Fondacija "Petar Jelić", uzeli su poznati fudbaleri iz BiH, Srbije i Crne Gore.

Ovoj humanitarnoj akciji prisustvovali su ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović, ministar unutrašnjih poslova Srpske Radislav Jovičić, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Tešanovićeva je rekla Srni da su sportisti u ovim najtežim trenucima pokazali humanost, spašavajući ljude i imovinu, kao i solidarnost, organizujući humanitarne utakmice i prikupljajući sredstva za najugroženije.

"Svoju humanost oni dokazuju i nakon poplava humanitarnim utakmicama, kojima pokušavaju da pomognu ljudima iz poplavljenih područja, prikupljajući novčana sredstva, ali i pružajući moralnu podršku stradalim", rekla je Tešanovićeva.

Ona je podsjetila da je dan ranije u Banjaluci odigrana humanitarna utakmica rukometnih reprezentacija Srbije i Republike Srpske, dok su u utorak u Modriči solidarnost pokazali fudbaleri iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i BiH aukcijom dresova i utakmicom. Tom prilikom je prikupljeno oko 8.000 KM.

Tešanovićeva je naglasila da Modriča večeras odiše toplinom i ljubavlju sportista prema ljudima.

Ona je zahvalila Fondaciji i Petru Jeliću, koji je u Modriču doveo brojne bivše i aktuelne fudbalere, poznate asove iz Srbije, Crne Gore, BiH.

Humanitarnoj utakmici, koja je odrigrana pred 300 posjetilaca, između ostalih, odazvali su se Ognjen Koroman, Aleksandar Kolarov, Nemanja Supić, Petar Jelić, Filip Kasalica.

Među fudbalerima, koji su igrali večeras u Modriči, su Razah Mečković, Amir Dugutović, Dževad Šeferbegović, Mersad Kovačević, Ešef Jarčević, Denis Karić, Nermin Šabić, Vidan Bratić, Radosav Bartak, Dejan Plisnić...

Humanitarnoj akciji su se odazvali i Ivica Cvitkušić, Bakir Beširović, Drago Svitlica, Vladimir Bulatović, Vlado Koprivica, Žare Božović, Branislav Nikić, Dario Damjanović, Mikaš Gala, Dario Purić, Bojan Šaranov, Bojan Tripić, Aleksandar Kostadinović, Goran Lukić, Aleksandar Milaković, Miloš Živanović i Andrija Kuzmanović.

Ekipe su sa klupe predvodili poznati treneri Nikola Nikić i Ivica Osim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije