Fudbal

Humels odbio milione

Humels odbio milione
Humels odbio milione

Mats Humels je tokom ljeta bio velika želja Mančester junajteda. Nudili su "đavoli" bogatstvo Borusija Dortmundu i samom fudbaleru da se preseli na "Old Traford", ali nisu uspjeli u misiji.

Nekoliko mjeseci kasnije Humels im je poslao novu poruku, koja može da znači samo jedno - da se ne nadaju mnogo da će započeti posao dovršiti tokom januarskog prelaznog roka. Ne samo Junajtedu, jer je 25-godišnji igrač bio meta brojnih klubova. Njemački reprezentativac kaže da nema želju da napusti Dortmund zbog multimilionskog ugovora.

"Lijepo je čuti da se klubovi interesuju za vas. To je za mene kompliment", rekao je Humels, a onda dodao ključnu stvar:

"Ali, to ne utiče na mene. Dovoljno zarađujem u Dortmundu. Uvijek će biti neko ko može da plati više od Dortmunda. Ali, mnogo smo uradili u klubu od mog dolaska. Ako jednog dana i budem razmišljao o odlasku u inostranstvo, novac neće biti razlog."

Takođe, Humels kaže da mu se dopada ideja da igrač tokom cijele karijere ostane vjeran jednom klubu.

"Ima nekoliko igrača koji su igrali samo u jednom klubu i svi su veliki fudbaleri. Primjera radi, Paolo Maldini ili Stiven Džerard. Bio bih srećan da Džerad osvoji šampionat s Liverpulom. Bastijan Švajnštajger i Tomas Miler će vjerovatno ostatati u Bejernu...", istakao je Humels, a prenosi portal Gol.

Engleski mediji pišu da će nova meta Junajteda biti Neven Subotić, drugi defanzivac iz redova Borusije. Jirgen Klop, strateg "milionera", ima veliko povjerenje u Subotića, pa ostaje da se vidi kako će reagovati ukoliko Junajted intenzivira svoje interesovanje za srpskog fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije