Fudbal

Ibanjez: Dinamo ne bi mogao da izađe na Marakanu

Ibanjez: Dinamo ne bi mogao da izađe na Marakanu
Ibanjez: Dinamo ne bi mogao da izađe na Marakanu

Luis Ibanjez više puta je isticao kako mu je prijala sezona u Crvenoj zvezdi, sa kojom bi se mogao rastati nakon kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Skoro se već sve zna. Imam klub u koji mogu da pređem na kraju kvalifikacija, nedostaje još potpis. Sve će zavisiti od evropske sezone, sad razmišljam samo o Zvezdi i ulasku u Ligu šampiona ili Ligu Evrope. Vidjećemo, ima vremena do kraja ljeta – rekao je rekao je Ibanjez.

Argentinski fudbaler sa hrvatskim pasošem igrao je šest godina u Dinamu, i hipotetički prokomentarisao šta bi moglo da se desi ukoliko bi se njegov bivši i sadašnji klub susreli u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

“ Volio bih da igramo, ali prijateljsku utakmicu, bez ovih stvari sa strane, samo teren. Da vidimo gdje smo, a mislim da smo sad tu negdje. Mi smo se pojačali, još nam dolaze igrači. Ali, utakmicu u evropskom takmičenju, sa svim tim pritiskom, ne znam da li bih volio. Maksimir bi bio pun, sigurno. A u Beogradu, Dinamo ne bi mogao da izađe na teren”, istako je Ibanjez i pojasnio:

“Iza tunela su navijači, moralo bi na stotine specijalaca to da čuva. Da je samo fudbal u pitanju, nema problema. Imali bismo tu prednost Marakane (op.a. stadion se službeno zove Stadion Rajko Mitić), a isto tako plus nam je i to što uglavnom igramo utakmice u istom sastavu, sličnih prvih 11. Dok Dinamo u svakoj utakmici mjenja ekipu, uvijek drugi igrači”, kaže Ibanjez.

Na pitanje šta u Zvezdi pričaju o Dinamu, Ibinjez je rekao:

“Pitaju oni mene tu i tamo šta je s Dinamom, pogotovo sad u kvalifikacijama, s kim igra, kako igra. Ali, više se prati šta radi Zdravko Mamić, nego Dinamo. On je tamo velika faca i mnogo puta su mi rekli da je nama barem on”, dodao Ibanjez.

Otkrio je da su ga saigrači zezali u vezi sa tim da je mogao da igra za Hrvatsku na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

– Stalno su hvalili Hrvatsku kako igra, a mene su non-stop zezali: Purgeru, što nisi tamo?. Svi su rekli kako je dobra Hrvatska. S cimerom Vijeirom, Portugalcem, kladio sam se u večeru, nažalost, izgubio sam. Baš mi je žao što smo tako rano ispali. Moram da priznam da ranije nisam mislio da bih uopšte mogao da budem u tom krugu, a kad su mi rekli da ima šanse, bio sam malo “napaljen”, nadao sam se da ću možda dobiti priliku da se pokažem, protiv, recimo, Mađarske. Ali tako je ispalo, nema nikakvih problema, selektor vidi kako vidi, nije moje da se guram. Nisam razočaran, zašto bih bio?

Ibanjez je pričao koliko mu je važna sezona u Crvenoj zvezdi.

“Nisam očekivao da će biti tako dobro, bilo mi je stvarno super i uspješno, prošla je godina jako brzo. Jesam li veća zvijezda nego u Dinamu? Drugačije je to. U Dinamu sam bio šest godina, mjenjalo se sve, bio sam prvo standardan pa nisam igrao, a onda opet jesam. U Zvezdi sam standardan, igram konstantno, osjećam se bitnim, vole me kao da sam domaći. Ono kad 40.000 ljudi skandira tvoje ime, to mi je malo nedostajalo u Zagrebu. Ali, sve ima svoje, uglavnom, otkad sam u Evropi, samo jedne sezone u Mađarskoj nisam bio šampion. A to je veliki uspjeh – zaključio je Ibanjez.

 

(Sportske novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije