Fudbal

Ibrahimbegović sportski direktor Boraca

Legenda i bivši fudbaler Borca Muhamed Ibrahimbegović Fišer novi je sportski direktor banjalučkog kluba, odlučeno je juče na sjednici Upravnog odbora ovog bh. premijerligaša.

Damir Špica, koji je do sada obavljao dužnost sportskog direktora, biće koordinator takmičenja u Borcu, dok će novi sekretar kluba biti Ratko Radojičić.

Na prijedlog predsjednika kluba Miće Milovanovića, članovi UO dobili su i nova zaduženja, pa će Dragan Tešović biti zadužen za medicinska pitanja, Ermin Dekukić za sportska, Željko Kopanja za odnose s javnošću, marketing i navijače, Zoran Bursać za saradnju s lokalnom zajednicom, Zoran Kalinić sa evropska pitanja, dok će Milenko Gemaljević biti zadužen za tehnička pitanja i logistiku. Direktor kluba Miloš Milutinović će voditi brigu da sve funkcioniše kako treba kada su finansije u pitanju.

Nova uprava kluba s Gradskog stadiona juče je raspravljala i o trenutnoj situaciji u kojoj se ovaj sportski kolektiv nalazi, te se radi na iznalaženju najboljih rješenja.

"Prije ovih kadrovskih popuna obavili smo niz razgovora jer želimo da što prije finansijski stabilizujemo klub. Naravno, ništa se ne može preko noći, ali smo optimisti. Imamo obećanja od gradskih vlasti i prijatelja Borca da ćemo svi biti na istom zadatku, a to je obnova Borca. Na sastanku smo donijeli zaključak da su najvredniji dio kluba njegovi igrači, počev od onih najmlađih pa do seniora i, naravno, navijači. Ono što je vidljivo je to da ostali dio kluba administrativno-logistički nije funkcionisao na najbolji način, ali cijenimo ono što su naši prethodnici uradili", rekao je Kopanja i dodao da se UO neće miješati u rad trenera.

"Ovaj upravni odbor se neće miješati u rad Stručnog štaba, koji ima našu punu podršku i povjerenje. Titula šampiona Premijer lige BiH nam nije glavni cilj nego izlazak na međunarodnu scenu. Mislim da to klub kakav je Borac može učiniti i da to svi zaslužujemo. Uprava neće određivati treneru Velimiru Stojniću ko će igrati jer to nije naš posao, ali isto tako zna se da i Stručni štab ima određenu odgovornost da u skladu s mogućnostima ostvari određene rezultate. Naše je da se brinemo za logistiku i da stvorimo sve neophodne uslove, a na Stručnom štabu je da brine o igri i rezultatima. Tako stvari funkcionišu u svim ozbiljnim klubovima i tako će biti i u Borcu. Važan akcenat u svom radu stavićemo na podmladak koji je baza bez koje nijedan ozbiljan sportski kolektiv ne može da funkcioniše", rekao je Kopanja.

Gradski stadion u Banjaluci zasad ne ispunjava uslove za međunarodne utakmice. Uprava Borca već je poduzela neke korake.

"Razgovarali smo s vlastima grada i ljudima iz FS BiH i već radimo na tome da stadion dobije licencu UEFA", završio je Kopanja.

Ibrahimbegović: Kod kuće sam

Muhamed Ibrahimbegović Fišer je legenda Naprijeda i Borca. S Naprijedom je učestvovao u osvajanju gradskog Kupa "Braća Podgornik", kada je Naprijed 1972. u finalu savladao favorizovani Borac. Prelaskom u Borac ostvario je dječački san, a nezaboravni su njegovi golovi u crveno-plavom dresu, posebno oni u Kupu pobjednika kupova. Ibrahimbegović je napunio mrežu Rumelanža iz Luksemburga. Postigao je pet golova u jednom susretu. Potom je Anderlehtu, osvajaču Kupa kupova 1975, dao jedini gol za veliku pobjedu Borca, čime je postao veliki miljenik navijača Borca.

"Došao sam u svoj Borac, koji mi je drugi dom. Nastojaćemo svim silama da ovaj klub koji im veliki ugled vratimo na stare staze slave. Osnovni cilj su nam evropski mečevi i mislim da imamo kvalitet za takav poduhvat. Ima još mnogo posla da se uradi, ali se ne bojimo ničega. Moramo unaprijediti klub, igru i omladinske pogone koji su važna karika svakog uspjeha. U Borcu ima dosta materijala od kojeg se može napraviti dobitna kombinacija i mi ćemo to i učiniti", kaže Ibrahimbegović.

Najbolji navijači

"Imamo odličnu saradnju s navijačima Borca koji su uvijek bili uz njega i ponosni smo na njih. Mislim da su to najbolji navijači u BiH i imaju našu punu podršku. Pomoći ćemo im da se još bolje organizuju i da budu naš simbol. Daćemo im mogućnost da učestvuju u donošenju nekih odluka u vezi s klubom", rekao je Kopanja i poručio je svim ljubiteljima fudbala da dođu na meč 6. kola Premijer lige BiH sa šampionom BiH Zrinjskim, koji će biti održan naredne sedmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije