Fudbal

Ibrahimović: Teško da ću osvojiti Zlatnu loptu

Ibrahimović: Teško da ću osvojiti Zlatnu loptu
Ibrahimović: Teško da ću osvojiti Zlatnu loptu

PARIZ - Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović ocijenio je da će teško osvojiti nagradu Zlatna lopta za najboljeg igrača svijeta, bez obzira što ga je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) uvrstila na spisak nominovanih za to prestižno priznanje.

Reprezentativac Švedske smatra da je odigrao najbolju sezonu u karijeri, ali je naveo da će ga Zlatna lopta vjerovatno "mimoići" zbog činjenice da nije igrao na prvenstvu svijeta u Brazilu.

"Veoma sam zadovoljan svojim igrama u prethodnoj sezoni, moj cilj je da svake godine napredujem i igram sve bolje. Međutim, nisam nastupio na Mundijalu u Brazilu i teško da mogu do priznanja FIFA. Nekoliko odličnih fudbalera igralo je u Brazilu i zbog toga imaju veće šanse od mene", izjavio je Ibrahimović za klupski TV kanal, istakavši da će Zlatna lopta i dalje biti jedan od njegovih ciljeva.

Jedan od najboljih svjetskih napadača bio je među najzaslužnijima za titulu Pari Sen Žermena u prvenstvu Francuske, gdje je postigao 41 gol i bio najbolji strijelac.

FIFA je u utorak objavila spisak od 23 nominovana igrača za Zlatnu loptu, a kao glavni favoriti za osvajanje priznanja važe Kristijano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Mesi (Barselona) i Manuel Nojer (Bajern Minhen).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije