Fudbal

Igrač Boke treći put pokidao ahilovu tetivu, svaki put protiv Rivera

Igrač Boke treći put pokidao ahilovu tetivu, svaki put protiv Rivera
Foto: Tanjug/AP | Igrač Boke treći put pokidao ahilovu tetivu, svaki put protiv Rivera

Treći put, isti protivnik, ista povreda. To je snašlo Fernanda Gaga, veznjaka Boke Juniors u finalu Kopa Libertadores.

Boka je u nedjelju naveče poražena s 1-3 u produžecima od River Plejta, ali tu nije kraj nesretnim vijestima za njih jer je Fernandu Gagu ponovno pukla Ahilova tetiva - treći put u karijeri. Svaki put se povrijedio u utakmicama s River Plejtom i to u trenucima kada nije bilo protivničkih igrača oko njega, kada je trčao sam.

Prve dvije rupture imao je 2015. i 2016. godine, ali u lijevoj nozi. Ovaj put je povrijedio desnu nogu.

Gago, koji je u karijeri nosio i dres Real Madrida, ušao je u igru u 89. minutu. Izdržao je samo do drugog produžetka, a onda je morao van igre. Trener Boke Giljermo je do tada već bio iskoristio sve zamjene pa je posljednje minute utakmice njegova ekipa morala da preživi s devetoricom u igri.

Nekadašnji argentinski reprezentativac nije imao sreće s povredama u karijeri, a problemi su krenuli još 2008. godine kada je igrao za Real. U kraljevskom klubu najviše je utakmica propustio zbog problema s koljenom, čak 18 u dva navrata. Sitne povrede imao je i u Romi i Valensiji, ali najveći problemi su krenuli kada se vratio u domovinu.

Zbog povrede ligamenata 2014. godine je propustio 7 utakmica, a potom su uslijedile dvije rupture Ahilove tetive. Zbog prve ga na terenu nije bilo 135 dana (propustio 12 utakmica), a zbog druge 186 dana (18 utakmica). Nakon toga je uslijedila njegova najteža povreda, u oktobru 2017. godine su mu popucali ukršteni ligamenti, nije ga bilo više od 200 dana, a na teren se vratio tek u maju ove godine.

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije