Fudbal

Igrač Rivera silovao djecu?

Igrač Rivera silovao djecu?
Foto: N.N. | Igrač Rivera silovao djecu?

Argentinski velikan River Plejt, odnosno neimenovani igrač kluba iz Buenos Airesa, našao se pred ozbiljnim optužbama za podvođenje maloljetnih lica.

Asocijacija za žrtve silovanja AVIVI predala je tužbu lokalnom tužiocu zbog slučajeva koji su se događali između 2004. i 2011. poslije izjave klupske ljekarke, koja je u međuvremenu dobila otkaz, pošto je otkrila svoja saznanja. Kako je advokat Asocijacije Andres Bonisalsi prenio riječi ljekarke, dva dječaka starosti 15 i 16 godina navodno su seksualno napastvovana dok su stanovala u internatu Rivera, dok su zajedno sa djevojkom koja je bila dio odbojkaške sekcije primoravani da se bave i prostitucijom od strane, u tom trenutku, devetnaestogodišnjeg prvotimca. Iz Rivera su istakli da su apsolutno spremni za saradnju i da će učiniti sve da se situacija što prije razriješi.

Identičan scenario izašao je na površinu i iz Independientea, još jednog velikog tamošnjeg kluba.

"Uvjereni smo da je u pitanju mreža istih ljudi, kao i u River Plejtu, iako ostaje da vidimo šta će istraga pokazati", rekao je Bonisalsi.

Uprava policije glavnog grada Argentine saopštila je da je uhapšeno šest osoba, a da je jedna od njih Martin Bustos – PR kluba i organizator turnira i gostovanja mlađih kategorija.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije