Fudbal

Igrači i treneri Veleža u štrajku, direktor podnio ostavku

Igrači i treneri Veleža u štrajku, direktor podnio ostavku
Igrači i treneri Veleža u štrajku, direktor podnio ostavku

MOSTAR - Od juče su fudbalski klub i stručni štab Veleža u štrajku, a od danas mostarski klub više nema ni posljednjeg operativca koji je nešto bar pokušavao raditi u ovom posrnulom kolektivu.

Naime, v.d. direktora Arman Zalihić objavio je danas novinarima kako podnosi ostavku. Mladi Mostarac je angažovan prvobitno u ulozi PR-a, ali je silom prilika postavljen za vršioca dužnosti direktora, nakon što se kompletna (nova) uprava povukla.

“Ušao sam sam u ovaj klub premlad, vođen idealima i trudio sam se nešto pokrenuti. Ali, ne mogu sam, nemam nikakvu podršku iza svojih leđa”, kazao je Zalihić.

Ostavku podnosi jer, kako kaže, ne više učestovati  u 'dvorskim spletkama', odnosno borbama pojedinih klanova za što veći uticaj u ovom klubu.

“Velež je u svojoj dugoj istorijii preživio svašta, pa i dva rata. Sada je na snazi prikriveni fašizam koji pokušava uništiti ovaj klub radi nečijih privatnih ili nekakvih drugih interesa. Takvima poručujem da pročitaju povijest kluba i vidjet će da je Velež preživio fašizam za vrijeme Drugog svjetskog rata, a preživjeće i ovaj prikriveni”, istakao je Zalihić i dodao kako igrače ni u kom slučaju ne može kriviti za očajničke mjere,

“Zamjeram im jedino što nisu odigrali ovu utakmicu protiv Budućnosti iz Podgorice koja je danas otkazana. To je trebalo biti više od utakmice, to je trebala biti poruka da se ponovno obilježi 14. februar, datum koji je jako važan u povijesti ovog kluba'', rekao je Zalihić.

Zalihić je novinarima pročitao popis od 87 osoba koji su pozvani u četvrtak u 19 sati na sastanak za opstanak Veleža

Na popisu su uglavnom političari, preduzetnici, ljudi za koje Zalihić smatra da imaju moralnu odgovornost pomoći klubu i suprotstaviti se onima koji ga žele.

(NN, bljesak.info)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije