Fudbal

Igrači umjesto obezbjeđenja izbacivali navijače sa terena

Igrači umjesto obezbjeđenja izbacivali navijače sa terena
Foto: Ilustracija | Igrači umjesto obezbjeđenja izbacivali navijače sa terena

Derbi druge njemačke lige između Holstin Kila i St. Paulija nije ni počeo, a na terenu Holtin-Stadiona u Kilu pravi kaos.

Navijači domaće ekipe obučeni u crno od glave do pete uletjeli su na teren tokom zagrijavanja igrača, dotrčali pred tribinu s navijačima gostiju, počeli na njih bacati baklje te pokušali da im otmu zastave i šalove njihovog kluba.

Kako utakmica još nije ni počela policija i redari očigledno su bili prilično iznenađeni. Ali stvar su zato u svoje ruke uzeli igrači i stručni štab St. Paulija i krenulo je naguravanje po terenu. Jednog od njih ulovio je upravo napadač St. Paulija Sami Alagui, oteo mu ukradeni šal i vratio ga svojim navijačima.

Policija je obavijestila da je na teren utrčalo 25 navijača, većina ih je izbačena sa stadiona, a neki su privedeni u policijsku stanicu.

"Moramo da se fokusiramo na utakmicu, nadam se samo da nam policija može garantovati sigurnost na ovom stadionu", rekao je nakon incidenta trener St. Paulija Olaf Jansen.

Početak utakmice kasnio je desetak minuta, a St. Pauli je pobijedio 1-0 golom veznjaka Fluma. Obje momčadi nakon sedam kola imaju po 13 bodova, bod manje od vodećeg Sandhauzena.

(24Sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije