Fudbal

Igračima Partizana 10.000 evra za trofej Kupa

Igračima Partizana 10.000 evra za trofej Kupa
Foto: partizan.rs | Igračima Partizana 10.000 evra igračima za trofej

Čelnike kluba je plasman u finale Kupa inspirisao da dupliraju premije i na taj način dodatno motivišu tim da spasi sezonu

Malo je nedostajalo da Partizan ove sezone ostane bez trofeja, jer je tim odavno ispao iz šampionske trke, a na ivici ambisa je bio i u polufinalu Kupa Srbije, kada se pored Čukaričkog, u dva meča, provukao kroz iglene uši. Upravo je revanš duel sa “brđanima” bio inicijalna kapisla i za čelnike kluba iz Humske, koji su, inspirisani velikom pobjedom, riješili da dodatno motivišu prvotimce tako što će da im dupliraju premije za današnje veliko finale sa Mladošću iz Lučana.

Na konto toga, igračima crno-bijelih je za osvajanje trofeja obećano okruglo – 10.000 evra, saznaje Telegraf.rs.

Naime, prvotimcima je do sada, po slovu ugovora, bila garantovana premija od 5.000 evra, ukoliko osvoje drugi najvažniji trofej u srpskom fudbalu. Trofej, koji je na početku sezone bio postavljen tek kao treći prioritet, iza titule šampiona i što boljeg rezultata u Evropi.

No, kako je završnica sezone prijetila da se, gledajući i igre u Ligi Evrope, pretvori iz solidne u katastrofalnu, samim tim izazove i neke veće potrese od pukog rezultatskog posrtanja, Uprava kluba iz Humske je donijela odluku da “podeblja” cifre. Nedugo poslije eliminacije tima sa Banovog brda, fudbalerima je predočeno da će inkasirati dupli novac ukoliko osvoje pomenuto takmičenje.

Naravno, neće kompletan igrački kadar dobiti svih 10.000 evra, već je nagrada biti podijeljena proporcionalno. Dakle, fudbaleri koji su tokom takmičenja u Kupu Srbije proveli najviše minuta na terenu, samim tim iznijeli i najveći teret do finala, dobiće cjelokupan iznos.

Igračima, koji su, pak, na terenu proveli nešto manje vremena, pripašće i nešto manji dio “kolača”, u zavisnosti od minutaže. Sve je to, naravno, propisano klupskim pravilnikom o nagradama, u kome se samo u izuzetnim slučajevima, kao što je trenutno spasavanje sezone u Humskoj, improvizuju dodatne premije poput pomenute za današnje finale.

Bilo kako bilo, fudbaleri Partizana će danas imati motiv više da osvoje trofej u meču protiv Mladosti, jer zahvaljujući tome imaju priliku i da prilično “osvježe” bankovne račune.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije