Fudbal

Ikona "Old Traforda" uputio hvalospjeve njemačkom stručnjaku

Ikona "Old Traforda" uputio hvalospjeve njemačkom stručnjaku
Ikona "Old Traforda" uputio hvalospjeve njemačkom stručnjaku

Nekadašnji legendarni trener Mančester junajteda Aleks Ferguson tvrdi da je Jirgen Klop od Liverpula napravio ozbiljnog pretendenta za osvajanje Premijer lige, rekavši da je izuzetno impresioniran Klopovim radom, koji nakon devet utakmica ima identičan broj bodova kao Mančester Siti i Arsenal, u svojoj prvoj "punoj" sezoni na čelu sportskog sektora Liverpula.

Ferguson, koji je i ranije hvalio bivšeg šefa Borusije iz Dortmunda, istakao je da je klub sa "Enfilda", pored Sitija glavni favorit za osvajanje titule.

"Klop je uradio jako dobar posao i oživeo entuzijazam Liverpula. Dovoljno je da vidite Klopove gestikulacije i srčanost tokom utakmice, uvjeren sam da je takav i na treninzima. On je izuzetno jaka ličnost i apsolutno je neophodan velikom klubu, jer može da se desi da se veliki klubovi izgube. Upravo je takav scenario zadesio Liverpul, čiji su identitet u protekle dvije decenije narušili brojni treneri koji su se smjenjivali na njegovoj klupi. Sada možete da vidite da se radi o ozbiljnoj ekipi na koju se može itekako računati da ove godine pomrsi konce favoritima", kaže Ferguson.

Uprkos hvalospjevima na račun njemačkog stručnjaka, Ferguson tvrdi da je Siti favorit broj jedan, nabrojavši pritom ostale potencijalne kandidate za osvajanje engleskog šampionata, među kojima se nije našla ekipa Čelsija.

"Teško je predvidjeti, jer čak i kada imate zaostatak od šest ili osam bodova, i dalje ste u mogućnosti da uhvatite priključak. Smatram da su pored favorita Sitija, ostali najozbiljniji kandidati Liverpul, Totenhem i Junajted, ukoliko održi dosljednost u igri. Ne treba zaboraviti i Arsenal, koji je prilično očvrsnuo i koji djeluje agresivnije. Posebno sam impresioniran partijama mladog Aleksa Ivobija - konstatovala je ikona "Old Traforda".

(Večernje novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije