Fudbal

Ilić: Nije Jagodić jedini krivac, Zrilić: Ostavka prihvaćena

Ilić: Nije Jagodić jedini krivac, Zrilić: Ostavka prihvaćena
Ilić: Nije Jagodić jedini krivac, Zrilić: Ostavka prihvaćena

BANJALUKA - Nisam siguran da je odlazak Vlade Jagodića u ovom trenutku pravo rješenje, rekao je Draško Ilić, predsjednik FK Borac u ostavci, te istakao da će čelnici kluba tek raspravljati o ostavci koju je ponudio trener Banjalučana.

Jagodić je u subotu, nakon poraza od Drine iz Zvornika (0:1), ponudio ostavku na mjesto šefa stručnog štaba i o tome bi čelnici kluba trebali da raspravljaju večeras.

"Nije Jagodić jedini krivac za nešto lošije rezultate i razmišljamo o tome da ga zadržimo na mjestu trenera. Ukoliko se odlučimo za smjenu, javnost ćemo obavijestiti u srijedu, na pres konferenciji", kazao je predsjednik banjalučkog kluba.

Banjalučani nakon prvih 6. kola imaju isto toliko bodova na kontu, uz jedan trijumf, i to protiv Željezničara na otvaranju prvenstva. Od tada su prvo vezali tri remija, a zatim i dva poraza pošto je prije Drine pobjedu nad Borcem slavio Olimpik, i to na Gradskom stadionu u gradu na Vrbasu.

Iako prvi čovjek kluba ističe da još nije donesena konačna odluka vezana za Jagodića nezvanično saznajemo da će ostavka biti prihvaćena. To je potvrdio i direktor kluba, Robert Zrilić.

"Ostavka Vlade Jagodića je prihvaćena i sporazumno smo raskinuli ugovor. U fazi smo rješavanja pitanja novog šefa stručnog štaba", izjavio je Zrilić.

Ekipu bi tokom reprezentativne pauze na mini pripremama u Drvaru, koje počinju sutra, trebao da vodi Zoran Dragišić, dosadašnji pomoćni trener, a kao kandidati za novog šefa struke spominju se Borče Sredojević, Branimir Tulić i Velimir Stojnić.

Navodno je postojala i opcija da Dragišiću bude ukazno povjerenje da vodi ekipu u nastavku sezone pošto najbolje poznaje igrački kadar, ali čini se da je to najmanje realno riješenje u ovom trenutku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije