Fudbal

Infantino: Turska bi bila dobar domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2024.

Infantino: Turska bi bila dobar domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2024.
Foto: Anadolija | Infantino: Turska bi bila dobar domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2024.

Đani Infantino, predsjednik Međunarodne svjetske fudbalske federacije (FIFA), je izjavio da bi Turska, koja je jedan od kandidata za organizaciju Evropskog prvenstva u fudbalu 2024. godine, mogla veoma dobro organizovati ovo takmičenje, dodajući kako odluku o tome ipak donosi Upravni odbor UEFA.

Nakon Fudbalskog samita FIFA u Istanbulu, Infantino je na konferenciji za medije kazao da je veoma važno što je i Turska fudbalska federacija (TFF) podnijela kandidaturu za organizaciju Evropskog prvenstva 2024. godine.

"Turska je i u prošlosti bila dosta uspješna. Turska bi bila veoma dobar domaćin, mogla bi dobro organizovati takmičenje. Ali odluku o tome će donijeti Upravni odbor UEFA. Zaista imaju težak zadatak. Pred sobom imaju dva kandidata. Želim mnogo sreće i Turskoj i Njemačkoj", rekao je Infantino.

Jildirim Demiroren, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Turske (TFF), je istakao kako su tokom Fudbalskog samita FIFA imali priliku razgovarati o mnogim važnim temama.

"Ovo su važni skupovi na kojima se razgovara o najvažnijim reformama u FIFA. Ovakvi sastanci značajno doprinose jačanju ideja prijateljstva i zajedništva kroz fudbal", rekao je Demiroren.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije