Fudbal

Islanđani: Ronaldo, da li smijemo sada da slavimo? (VIDEO)

Islanđani: Ronaldo, da li smijemo sada da slavimo? (VIDEO)
Islanđani: Ronaldo, da li smijemo sada da slavimo? (VIDEO)

Reprezentacija Islanda apsolutni je hit od starta Evropskog prvenstva, ali očigledno da samo debitansko učešće nije bilo dovoljno za potomke Odina i Lokija.

'Vikinzi' su u ponedjeljak uveče šokirali kompletan svijet, jednom od najvećih senzacija u novijoj fudbalskoj istoriji – izbacivši Englesku u osmini finala.

'Gordi Albion' poveo je već u četvrtom minutu, preko Vejna Runija iz opravdano dosuđenog penala, ali su najprije Ragnar Sigurdson dva minuta kasnije i Kolebein Siktorson već u 18. donijeli apsolutni preokret svom timu. Englezi su do kraja susreta pokušavali da stignu do izjednačenja, ali su djelovali poprilično bezvoljno i bez prave šanse za pogodak.

Islanđani tako i dalje ne znaju za poraz na svom debiju na velikoj sceni, pošto su u grupnoj fazi savladali Austriju (2:1), odnosno remizirali dva puta sa Mađarskom (1:1) i Portugalom (1:1).

Upravo su poslije prvog susreta na Završnom turniru i došli u centar pažnje, kada je Kristijano Ronaldo bio iznerviran rezultatom, ali i slavljem Iislanđana koje je uslijedilo.

On se tada čudio, istakavši da mu nije jasna tolika radost, kao da su osvojili nešto, a oni su ga sada 'kulturno' pitali da li smiju da proslave prolaz među najboljih osam selekcija Evrope. Na stranu to što su Englezi bili očajni, Islanđani zaslužuju sve pohvale za beskompromisnu borbu od prvog do poslednjeg minuta.

 

 

Bajka 'Vikinga' nastavlja da traje, a narednu stranu priče dobićemo u nedelju, kada od 21 čas budu igrali na stadionu Stad de France za prolaz u polufinale sa domaćinom Francuskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije