Fudbal

Istorijski plasman FK Krupa: Odškrinuta vrata evro-scene

Istorijski plasman FK Krupa: Odškrinuta vrata evro-scene
Foto: N.N. | Istorijski plasman FK Krupa: Odškrinuta vrata evro-scene

Finale Kupa BiH će biti dva najvažnija susreta ove sezone i svu snagu i energiju ćemo usmjeriti na osvajanje trofeja, rekao je Slobodan Starčević, trener Krupe, nakon plasmana u finale Kupa BiH, gdje ih čeka dvomeč sa Željezničarom.

Krupa je prvi put u istoriji uspjela da dođe do finala, a osim trofeja u igri je i istorijski plasman na međunarodnu scenu, što bi bio veliku uspjeh za klub iz Banjaluke. Od trenutka kada su plasmanom u Ligu za prvaka BiH osigurali opstanak u eliti, iz Krupe na Vrbasu su većinom pričali o Kupu, svjesni šta trofej može da im donese. U polufinalu najmasovnijeg takmičenja su s ukupnih 6:0 savladali Zvijezdu 09.

"Finalni mečevi će biti dva najvažnija susreta ove sezone jer osvajanje Kupa BiH nam donosi igranje na međunarodnoj sceni", izjavio je 46-godišnji fudbalski stručnjak.

Krupa igra drugu sezonu u bh. eliti i ovaj uspjeh nije nastao preko noći. Starčević je više od četiri godine trener Banjalučana i polako, ali sigurno klub napreduje iz godine u godinu.

"Povjerenje i predan rad svih struktura u klubu je recept za uspjeh. Iako su nam tokom zime otišla tri ponajbolja fudbalera, uspjeli smo da prođemo u finale najviše zbog toga što djelujemo kao tim", kazao je Starčević, koji je, osim Krupe, vodio još Borac i Rudar Prijedor.

Pitanje finaliste bilo je riješeno već u etno-selu Stanišić, gdje je Krupa slavila sa 4:0, a revanš u srijedu bio je samo formalnost. Ipak, Banjalučani su teško došli do nove pobjede, ovaj put od 2:0.

"Uspjeli smo da dođemo do finala sa nešto suženim rosterom i sada ne odustajemo, želimo da osvojimo pehar. Polufinalnu seriju smo završili na najbolji mogući način. Protivnik je kvalitetan, iako to rezultat ne govori. Dobro smo se namučili da bismo pobijedili u revanšu", rekao je trener tima iz Krupe na Vrbasu.

Starčevićevu četu sada očekuje pravi ispit protiv ekipe koja se bori za titulu prvaka BiH. Željezničar će biti domaćin prve utakmice koja je na programu 2. maja, dok je revanš sedam dana kasnije.

"Naša blaga prednost u ovom dvomeču može da bude to što ćemo biti odmorniji jer njih očekuje i velika borba u prvenstvu za titulu prvaka. Njihova prednost je, naravno, kvalitet", kazao je Starčević i zatim zaključio:

"Pokušaćemo da osvojimo oba trofeja (Kup BiH i Kup RS) i to bi sigurno bio veliki uspjeh za nas. Što se tiče prvenstva, želimo da skupimo što više bodova i da dodatno provjerimo igrački kadar kako bismo vidjeli na koga možemo da računamo i naredne sezone."

Međusobni dueli

Prvenstvo BiH

Datum        utakmica     rezultat

10. septembra 2016.      Željezničar - Krupa        2:1

26. februara 2017.         Krupa - Željezničar        0:1

8. aprila 2017.      Željezničar - Krupa        1:0

14. maja 2017.     Krupa - Željezničar        1:1

17. septembra 2017.      Željezničar - Krupa        4:1

17. februara 2018.         Krupa - Željezničar        2:4

11. marta 2018.    Željezničar - Krupa        1:0

Kup BiH

23. septembra 2015.      Željezničar - Krupa        1:0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije