Fudbal

Ivanjica bez Superlige zbog spora oko zemljišta?

Ivanjica bez Superlige zbog spora oko zemljišta?
Ivanjica bez Superlige zbog spora oko zemljišta?

IVANJICA - Fudbaleri Javora, povratnika u Superligu Srbije, mogli bi naredne sezone da budu domaćini van Ivanjice zbog spornih imovinskih odnosa oko zemljišta na kojem se nalazi stadion što onemogućava postavljanje reflektora.

Prema odluci Fudbalskog saveza Srbije (FSS) svi učesnici Superlige moraće da imaju stadion sa reflektorima, pa Ivanjica "visi" jer Javor još nije dobio dozvolu za postavljanje osvjetljenja, uprkos tome što ima osigurana finansijska sredstva.

"Još uvijek nismo dobili odgovor, vrijeme prolazi, a novo prvenstvo startuje polovinom jula", rekao je direktor Javora Dragan Lazović Tanjugu.

Zbog toga, navodi Lazović, ostaje otvoreno pitanje da li će Javor igrati utakmice u Ivanjici ili će kao domaćin gostovati u drugim gradovima gde postoje uslovi.

"Kako stvari stoje, Ivanjica lako može ostati bez superligaškog fudbala", konstatovao je Lazović.

Načelnik odjeljenja za urbanizam u opštini Ivanjica Miljko Glavinić kaže da se pred sudom vodi spor zbog imovinskih odnosa oko vlasništva zemljišta na kojem se nalazi stadion.

"To je razlog zbog kojeg ne možemo izdati ni privremenu dozvolu za postavljanje reflektora. Jedino klub može samoinicijativno da uradi taj posao", rekao je Glavinić.

Međutim, u klubu kažu da im ne pada na pamet da tako nešto urade jer bi uslijedile kazne za nedozvoljenu gradnju i nalozi za rušenje urađenog.

Inače, zavrzlama oko pribavljanja dozvole za postavljenje reflektora izazvala je veliki revolt ljubitelja fudbala iz grada na Moravici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije