Fudbal

Jagma za Borčeve dragulje

Jagma za Borčeve dragulje
Jagma za Borčeve dragulje

Samo jedna utakmica Borca u novoj sezoni bila je dovoljna da igrači "crveno-plavih" zalude predstavnike inostranih klubova i menadžerskih agencija.

Gradski stadion moglo bi da napusti pola tima i to Aleksandar Subić, Srđan Bečelić, Toni Jović, Petar Ilić, Elvir Koljić i Uglješa Radinović.

Čelnici Banjalučana sklopili su ekipu od mladih igrača željnih dokazivanja, a to se moglo vidjeti već na otvaranju BH Telecom Premijer lige BiH kada su do ludila dovodili igrače Željezničara, jedinog preostalog bh. predstavnika na međunarodnoj sceni. Borac je slavio sa 1:0 i to golom Ilića, koji je jedan od onih koji bi mogli da napuste četu Vlade Jagodića. Najtraženiji je već neko vrijeme kapiten ekipe Subić koji je na meti mnogih klubova, ali čini se da su najzagriženiji Belgijanci i to predstavnici Kortrijka. Subića u svojim redovima žele i u Željezničaru, ali to je, po svemu sudeći, najmanje moguća opcija. Kako nezvanično saznajemo, čelnici Banjalučana za kapitena žele najmanje 250.000 evra, dok je mladi lijevi bek koji odlično igra i na poziciji krila prema sajtu "Transfermarkt.de" procijenjen na čak 600.000 evra.

"U toku prelaznog roka smo smišljeno doveli Zvezdana Đorđilovića, kako bi tokom vremena pokušao da zamijeni Subića jer smo najbliži tome da ga prodamo i tako donekle pokrpimo finansijske rupe. Upravo ovo pokazuje da planski radimo na tome jer smo svjesni da nećemo moći dugo da ga zadržimo na Gradskom stadionu", rekao je Robert Zrilić, direktor Borca, koji nije želio mnogo da govori o imenima klubova koji žele igrače "crveno-plavih".

Zrilić je istakao da postoji određeno interesovanje i za ostale spomenute igrače, ali da je malo vjerovatno da će svi otići u ovom prelaznom roku jer bi u tom slučaju igrački kadar doživio veliki udarac, sezona je tek na početku, a prelazni rok se bliži kraju. Bez obzira na to, klubovi sigurno neće odustati od planova pa su tako, kako saznajemo, za Bečelića zainteresovani iz njemačkog drugoligaša Nirnberga, dok Koljića i Radinovića žele iz Čukaričkog. Jović je do ludila dovodio igrače Željezničara, a uskoro bi možda mogao da dobije priliku da zaigra u Italiji jer ga žele iz tri kluba koja se takmiče u Seriji B. Ništa manje nije promakla ni sjajna rola Ilića, koji je Borcu donio tri boda na startu prvenstva i zbog njega je poziv stigao iz jedne neimenovane menadžerske agencije iz Beograda.

Da mogući transferi neće biti jedini priliv novca za tim iz grada na Vrbasu govori i to da u toku septembra očekuju da Sevilja uplati dug za Miroslava Stevanovića. Borac je na sudu dobio špansku ekipu zbog neisplaćene kompenzacije za treniranje, u iznosu od 39.500 evra, za igrača koji je 2010. nosio "crveno-plavi" dres.

"Očekujemo da će nam novac biti uplaćen u toku septembra i to će nam takođe biti od pomoći", kazao je Zrilić.

To ne bi trebalo da bude jedina uplata na račun banjalučkog kluba pošto se očekuje dio novca i od transfera Srđana Babića iz Vojvodine u Real Sosijedad.

"I to je isto kompenzacija za treniranje pošto je Babić bio četiri godine i dva mjeseca član Borca", jasan je Zrilić, koji nije precizirao o kojem iznosu se tačno radi.

Direktor Borca je istakao da će prvo preko pravnih zastupnika tražiti novac od Vojvodine, a ukoliko do isplate ne dođe uputiće žalbu na adresu Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije