Fudbal

Jagodić: Svi moramo stati uz klub

Jagodić: Svi moramo stati uz klub
Jagodić: Svi moramo stati uz klub

Nisam imao dilemu kad sam dobio poziv čelnika Borca.

Ovo je trenutak kada svi mi borčevci moramo stati uz klub, rekao je Vlado Jagodić, koji je danas predstavljen na mjestu trenera "crveno-plavih".

Jagodić treći put sjeda na klupu tima iz Platonove ulice i ugovor će biti potpisan do kraja sezone. Iskusni stručnjak zna kako se osvajaju trofeji pošto je sa Borcem podizao pehar u Premijer ligi BiH i Kupu RS, a sa Laktašima Prvu ligu RS. Sada će imati priliku da osvoji i Kup BiH pošto se Borac plasirao u polufinale. Jagodić će na klupi Banjalučana naslijediti Vinka Marinovića, koji je preuzeo Zrinjski.

"Veoma mi je drago što sam ponovo na klupi svog kluba i odlično poznajem igrački kadar. Radi se o mladim i kvalitetnim igračima koji su jedni od najbržih u Premijer ligi. Imamo dosta vremena da se spremimo za meč sa Čelikom", rekao je Jagodić, koji će debi imati protiv ekipe na čijoj klupi je sjedio nakon odlaska iz Borca.

Bivši selektor mlade reprezentacije BiH je istakao da neće mijenjati stručni štab, te dodao da prethodniku Marinoviću želi mnogo sreće u Zrinjskom.

"Kod Marinovića su presudili sportski motivi i želim mu mnogo sreće. Nadam se da se nećemo sresti u polufinalu Kupa BiH jer bi to bilo lijepo finale", kazao je Jagodić.

Draško Ilić, predsjednik kluba, istakao je da su čelnici jednoglasno izabrali Jagodića, te je dodao da je siguran da je on najbolje rješenje za Borac.

"Jagodić je naš čovjek, borčevac. Odlično poznaje naš tim, ali i ostale ekipe. Jedan od njegovih zadataka će biti i da prati razvoj omladinske škole, koja je mogu slobodno da kažem jedna od najboljih u BiH. Naše ambicije, ciljevi i želje su da ostvarimo sve pobjede do kraja i da se plasiramo u finale Kupa BiH", izjavio je Ilić koji je istakao da je Marinović opravdao očekivanja i napravio ekipu koja se trenutno nalazi u vrhu Premijer lige.

Predsjednik kluba je najavio da će čelnici početkom naredne sedmice boraviti u Beču, gdje će voditi razgovore vezane za pronalazak novih sponzora koji će investirati u klub i da će javnost biti upoznata o svemu nakon povratka iz Austrije. Takođe je kazao da svi u klubu naporno rade na dobijanju licence i još jednom je pozvao sve kojima je Borac dužan da potpišu reprograme kako bi Banjalučani dobili licencu. U suprotnom će, ponovio je, biti primoran da proglasi stečaj.

"Svi će biti isplaćeni kada se steknu uslovi za to. U prethodnom periodu smo izmirili skoro 700.000 KM obaveza prema potražiocima", kazao je on.

Raspudić se prvi javio

Robert Zrilić, direktor kluba, takođe je pozvao sve bivše igrače i trenere kojima je Borac dužan da potpišu reprograme i kazao da je za licencu trenutno potrebno oko 450.000 KM koje klub u ovom trenutku nema.

"Bivši kapiten Boris Raspudić je bio prvi koji me nazvao i kazao da pristaje na reprogram. Pozivam i druge da urade isto jer je to u njihovom, ali i u interesu Borca", kazao je Zrilić i bivšem treneru Vinku Marinoviću poželio mnogo sreće u Zrinjskom, ali i poraz u finalu Kupa BiH od Borca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije