Fudbal

Jagodić novi trener FK Borac

Jagodić novi trener FK Borac
Jagodić novi trener FK Borac

Milomir Odović više nije šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Borac. Poraz od Širokog Brijega na "Pecari" (1:4) bio je kap koja je prelila čašu strpljenja kod čelnika Banjalučana, pa je iskusni stručnjak ostao bez posla.

Umjesto Odovića, ekipu će u prelaznom periodu voditi Vlado Jagodić, dosadašnji sportski direktor, pred kojim je sada veoma težak zadatak, da stabilizuje tim i pokrene ga sa začelja tabele.

"Morali smo nešto da promijenimo. Četiri boda iz šest utakmica je zaista malo, a kako to obično biva, ceh za slabe rezultate platio je trener. Imali smo korektnu saradnju sa Odovićem i zahvaljujemo mu se na svemu što je uradio za Borac. Želimo mu sreću u nastavku karijere", rekao je Milorad Janjetović, predsjednik Skupštine Sportsko fudbalskog preduzeća Borac.

Prvi čovjek Banjalučana smatra da je imenovanje Jagodića za novog stratega pravi potez:

"Vlado je dijete Borca, ali prije svega, on je odličan trener, što znači da najvjerovatnije neće biti samo prelazno, već dugoročno rješenje na našoj klupi. Vjerujem da ćemo pod njegovom komandom do kraja jesenjeg dijela prvenstva uspjeti da se vinemo do sredine tabele".

Odović je naglasio da mu je žao što čelnici Borca nisu imali malo više strpljenja.

"Šta da se radi, trenerski posao je takav da nikada ne znate kada ćete biti smijenjeni. Šteta što se razilazimo, jer znam da smo bili na pravom putu i da bi sve veoma brzo došlo na svoje mjesto. Iskreno mi je žao što napuštam Borac i što Uprava nije imala više strpljenja", naglasio je Odović, koji je uveo crveno-plave u elitu.

Prema njegovim riječima, težak raspored na startu šampionata jedan je od glavnih uzroka slabih rezultata Borca u Premijer ligi BiH.

"Recite Vi meni, da li je bilo realno da pobijedimo recimo Zrinjski ili Široki Brijeg u gostima? Kada se tome doda da nismo imali ni dovoljno sreće u pojedinim mečevima, onda nismo ni mogli očekivati bolje rezultate. Ali, Bože moj, idemo dalje. Banjaluka zaslužuje stabilnog premijerligaša i svom nasljedniku i doskorašnjim učenicima želim sve najbolje", istakao je Odović.

Pojačanja promašaj

Milorad Janjetović, predsjednik Skupštine SFP Borac, tvrdi da su pojačanja, koje je dovela Uprava na zahtjev Milomira Odovića, potpuni promašaj.

"Nijedan od igrača koji su došli ljetos nije opravdao očekivanja. Ima dosta naših fudbalera koji igraju odlično po lokalnim klubovima i nastojaćemo da ih vratimo u narednom periodu", tvrdi Janjetović.

Jagodić bez komentara

Vlado Jagodić, novi strateg Borca, nije želio juče da daje izjave, samo je kratko rekao:

"Nemam komentar, čućemo se uskoro".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije