Fudbal

Janković pomaže Baždareviću

Janković pomaže Baždareviću
Janković pomaže Baždareviću

Igor Janković, aktuelni šef stručnog štaba prvoligaša Republike Srpske, ekipe Kozare, treći je imenovani pomoćnik Mehmeda Baždarevića, selektora fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Odluka je donesena na juče održanoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, dok su na prošlom sastanku krajem decembra u stručni štab Mešinh saradnika uvršteni Francuz Stefan Žili i Mostarac Dragan Perić.

"Potajno sam se nadao i očekivao ovakvu odluku. Ovo je još jedan dokaz i kruna mog dosadašnjeg rada. Pokazatelj je to da se trud isplati i da nije nemoguće da jedan mlad čovjek i trener bude izabran na jednu ovako važnu funkciju", kazao je juče u razgovoru za "Nezavisne" Janković, samo nekoliko minuta nakon što mu je iz Sarajeva javljena vijest o imenovanju.

Sa selektorom do juče nije imao priliku razgovarati, ali u narednim danima svakako očekuje i sastanak sa Baždarevićem, odnosno ostalim kolegama iz stručnog štaba "zmajeva".

"Imenovanje u stručni štab reprezentacije BiH mnogo mi znači. Trudiću se da opravdam ukazano povjerenje i dam značajan doprinos u postizanju što boljih rezultata. Trudiću se zajedno sa kolegama da napravim iskorak u odnosu na trenutni rejting bh. tima", istakao je Janković.

Protukandidat stretegu iz Gradiške bio je Vinko Marinović, aktuelni trener banjalučkog Borca, kojem je juče dodijeljena funkcija jednog od pomoćnih trenera u olimpijsko-mediteranskoj selekciji BiH. Ranije je za selektora omladinaca izabran Mirza Varešanović, zajedno sa još dva saradnika Dželaludinom Muharemovićem i Aleksandrom Božovićem. Inače, izbor Baždarevićevog pomoćnika iz Republike Srpske je prolongirano zbog polemike nastale vezane za prvobitnu kandidaturu Branimira Tulića.

Iako je to bilo najavljivano na jučerašnjoj sjednici "bh. fudbalske vlade", ipak nije u potpunosti kompletiran stručni štab "zmajeva". Za neki od narednih sastanaka prolongirano je donošenje odluke o treneru golmana. Najozbiljniji kandidat je Enver Lugušić te Edin Prljača i Eldin Jelašković.

Vrančić dobio državljanstvo

Savjet ministara BiH na jučerašnjoj vanternoj sjednici donio je odluku o prijemu Marija Vrančić u državljanstvo BiH. Fudbaler njemačkog Paderborna, na kojeg Baždarević najozbiljnije računa u nastavku kvalifikacija za EP, tako je ispunio još jedan od uslova za oblačenje bh. dresa. Naredni korak napraviće N/FS BiH pokretanjem postupak u FIFA za dobijanje sportskog državljanastva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije