Fudbal

Jarni više nije trener Sarajeva

Jarni više nije trener Sarajeva
Jarni više nije trener Sarajeva

SARAJEVO - Robert Jarni više nije trener Sarajeva, potvrđeno je "Nezavisnim novinama" iz premijerligaša s "Koševa".

Hrvatski stručnjak je smijenjen na sjednici Upravnog odbora kluba održanoj u ponedjeljak naveče, nakon što ekipa nije ispunila očekivanja, te ostvarila četiri vezena remija bez postignutog gola.

Kap koja je "prelila čašu" bila je blijeda i bezidejna igra u nedjelju u Prijedoru protiv Rudara (0:0) čime je "bordo tim" šanse za osvajanje šampionske titule sveo u sferu nemoguće misije.

"Upravni odbor FK Sarajevo jednoglasnog je stava da od početka proljetnog dijela sezone gledamo neubjedljivu, nedominantnu, neefikasnu, neangažiranu i nemotiviranu igru prvog tima Sarajeva. Uzimajući u obzir sve što je uloženo i pruženo igračima i stručnom štabu, to nije dovoljno za ambicije i očekivanja, kako uprave, tako i armije simpatizera i navijača", kazao je predsjednik Sarajevo Edis Kusturica.

I pored brojnih pojačanja u zimskoj pauzi i priliva kapitala dolaskom malezijskog investitora, Jarni je u ukupno devet mečava provedenih na klupi tima sa "Koševa" upisao tek dvije pobjede. U tri meča Kupa BiH nije pobijedio nijednom, a u šest prvenstvenih uspio je sakupiti devet bodova. Nekadanjem fudbaleru Hajduka, Betisa, Reala i Juventusa, te hrvatskom reprezentativcu, članu generacije koja je 1998. osvojila bronzu na Mundijalu u Francuskoj, mogu se pripisati zasluge da je Sarajevo odveo u polufinale Kupa BiH, prvi put nakon 2007. To je učinio nakon dva remija sa Željezničarom u četvrtfinalu (1:1 i 0:0) što ipak nije zadovoljilo ambicije rukovodstva Sarajeva.

Sportski direktor Abdulah Ibraković u utorak je obavio razgovor sa sada već bivšim šefom stručnog štaba.

"Sarajevo ima najjači tim, najbolje igrače i najbolje uslove za ostvarivanje rezultata. Obavio sam razgovor s Jarnijem i korektno smo porazgovarali o svemu. Treninge prvog tima će do imenovanja novog šefa stručnog štaba voditi Dženan Ušćuplić i Almir Seferović, a moguće je da priključimo i još nekog trenera iz trenutnog kadra Sarajeva", kazao je Ibraković.

Među najozbiljnije kandidate za Jarnijevog zvaničnog nasljednika ubrajaju se Ljupko Petrović i Faruk Hadžibegić.

Jarni je za šefa stručnog štaba Sarajeva imenovan 1. decembra prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije