Fudbal

Jedan Srbin junak, drugi tragičar ludog meča u Marseju

Jedan Srbin junak, drugi tragičar ludog meča u Marseju
Foto: Tanjug/AP | Jedan Srbin junak, drugi tragičar ludog meča u Marseju

Neće po dobrom pamtiti doskorašnje krilo Crvene zvezde debi za novi klub u Evropi, ali zato hoće po dobrom još jedan bivši igrač crveno-bijelih zbog gola u 89. minutu za pobjedu u Ligi Evrope!

Kakav meč i kakav košmar za Nemanju Radonjića na evropskom debiju za Olimpik iz Marselja

Zvezdin doskorašnji ofanzivac bio je glavni krivac što je francuski tim ostao bez bodova u duelu sa Ajntrahtom na svom terenu, pošto je katastrofalno pogriješio u 89. minutu, a gosti iz akcije koja je odmah uslijedila postigli gol za pobjedu 2:1, i to preko Srbina Luke Jovića!

Radonjić je ušao sa klupe u 80. minutu umjesto strijelca jedinog gola za domaći tim Lukasa Okamposa,  pokušao je trener Rudi Garsija da pojača ofanzivu na brojčano slabijeg protivnika (Vilems dobio crveni u 59.),  ali će dugo žaliti za izmjenom koju je napravio: Radonjić se pred sam kraj našao gotovo kod gol- aut linije svog tima, pokušao je da prebaci loptu lobom u sredinu, bio je to izuzetno rizičan potez, i koban po Francuze.

Igrači Ajntrahta su osvojili loptu, razmjenili dva pasa, a završnica je pripala fenomenalnom Joviću, koji je snažnim udarcem poslao loptu "kroz uši" golmana Pelea , na veliku radost Nijemaca, a nažalost igrača Marseja i posebno maleroznog Radonjića.

Pogledajte kiks Radonjića:

Bio je ovo svojevrsni "srpski fudbalski samit" pred praznim tribinama "Velodroma", sa jedne strane bio je Radonjić, a sa druge trojica srpskih reprezentativaca: Mijat Gaćinović, Filip Kostić, koji su igrali od starta i junak gostiju Jović koji je ušao u drugom poluvremenu.

Na premijeri u grupi H, pored Ajntrahta, pobedio je i Lacio, ekipu Apolona 2:1.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije