Fudbal

Jelić: Tražimo nove izbore

Jelić: Tražimo nove izbore
Jelić: Tražimo nove izbore

Izborna sjednica Skupštine Fudbalskog saveza RS u Banjaluci prekinuta je u petak zbog nedostatka kvoruma pošto se dio delegata pobunio da se krši Statut i napustio zgradu Banskog dvora.

Sjednica bi trebalo da bude nastavljena u subotu od 11 sati. Delegati koji su izašli su na nedavno održanim izborima za predsjednika FS RS davali podršku Petru Jeliću, a na izborima je pobijedio dosadašnji predsjednik Mile Kovačević sa 30 naspram 22 glasa, koliko je dobio Jelić. Predstavnici područnih fudbalskih saveza Banjaluka, Trebinje, Doboj i Brčko smatraju da su prethodni izbori bili neregularni i traže vanrednu izbornu sjednicu Skupštine i nove izbore za predsjednika FS RS. Oni imaju zamjerke na isključenje dva člana komisije zbog suspenzija za koje tvrde da su bile istekle, kao i na Statut koji je donesen 2011, ali nikada nije registrovan.

"Pokušali smo da ukažemo na niz nepravilnosti na izborima za predsjednika FS RS. Na današnjoj sjednici je eskaliralo naše nezadovoljstvo. Mi smo predali potpise 22 člana Skupštine Saveza, što je dovoljno da se održi nova sjednica i izbori u roku od mjesec dana. Mislim da uz fer i korektan tretman i monitoring UEFA možemo da pobijedimo. Mi na prethodnim izborima nismo imali nikoga u verifikacionoj komisiji ni posmatrače, a glasanje se vršilo u drugoj prostoriji. Znam da je od mnogih kandidata traženo da pokažu za koga su glasali. Ja ostajem kandidat za predsjednika FS RS", rekao je Petar Jelić.

Kovačević, kojem je ovo četvrti mandat na čelu FS RS, odbacuje priče o neregularnosti i najavljuje da će se izborna sjednica Skupštine nastaviti u subotu.

"Statutarno pravo je da jedna trećina delegata može tražiti vanrednu sjednicu Skupštine i ona će možda biti održana ukoliko ostvare taj broj. Ova sjednica će se nastaviti u subotu u isto vrijeme gdje će se završiti po dnevnom redu. Na sjednici na kojoj sam izabran za predsjednika sve je rađeno u skladu sa Statutom i propisima. Neki delegati imaju određene zamjerke koje nisu od suštinskog značaja da bi dovele u pitanje odluke Skupštine jer to što oni pričaju nema veze sa realnošću. Niko ne može da dovede u pitanje Statut jer su državni organi vršili sve provjere u FS RS i nikada nisu našli nijednu zamjerku. Suština je izborni rezultat 30:22 za predsjednika Saveza u moju korist, a da ne pričamo dalje ko je imao, ako nije uslove za kandidaturu. Rezultat je 30:22 i ta priča je završena", zaključio je Kovačević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije