Fudbal

Juniori "Želje" sutra dočekuju Atletiko Madrid

Juniori "Želje" sutra dočekuju Atletiko Madrid
Foto: N.N. | Juniori "Želje" sutra dočekuju Atletiko Madrid

Poslije utakmice Sarajeva i Mančester junajteda ovo je sigurno najzvučnije ime koje ovdje dolazi, bez obzira na to što se radi o juniorima, kaže Omer Joldić, trener juniora FK Željezničar, koji će u srijedu (16) na "Grbavici" s Atletiko Madridom odigrati utakmicu plej-ofa omladinske UEFA Lige šampiona.

Joldić s nestrpljenjem i optimizmom očekuje ovaj susret, ističući da se na osnovu priprema i skautiranja protivnika može nadati pozitivnom rezultatu. Atmosfera u ekipi je dobra, igrači su motivisani, a treneri i klupsko osoblje paze na svaki detalj kako bi što bolje dočekali izuzetno jakog španskog oponenta.

"Prije nekoliko dana smo se vratili s priprema iz Makarske, gdje smo odigrali tri utakmice. Mogu biti zadovoljan, vrijeme nas je poslužilo, tako da je taj dio priprema uspio i daje nam za pravo da se nadamo dobrom rezultatu protiv Atletika", kazao je Joldić u razgovoru za Fenu.

Dodaje da se odmah nakon izvlačenja parova angažovao da sazna što više o rivalu.

"Naravno da imaju i slabije i jače strane, pokušat ćemo slabije da iskoristimo, bolje da neutrališemo. S pravom se možemo nadati dobrom rezultatu, imamo dobru generaciju igrača koja je tu na okupu, potpomognuta s tri fudbalera iz prve ekipe", kaže strateg juniora Željezničara i dodaje:

"Ovo je jedan od najatraktivnijih protivnika koje smo mogli dobiti. Oni su jedna od najboljih ekipa u španskom prvenstvu što se tiče omladinskog fudbala, ekipa koja je prepoznatljiva kao i mi u radu s mlađim kategorijama. Iz omladinskog pogona su Gabi, Saul, Tores..."

Smatra da je dolazak tima kao što je Atleticko Madrid, bez obzira na to što se radi o mladim igračima, velika stvar za grad, državu i klub.

"Čitam da ljudi s nestrpljenjem očekuju utakmicu. Pretpostavljam da će, ukoliko ne bude padavina, biti minimalno 10.000 ljudi. Mislili smo da ćemo oboriti UEFA rekord po broju gledalaca", dodaje Joldić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije