Fudbal

Kadeti Olimpije najbolji na turniru u Foči

Kadeti Olimpije najbolji na turniru u Foči
Kadeti Olimpije najbolji na turniru u Foči

FOČA - Kadeti ljubljanske Olimpije pobjednici su tradicionalnog, 11. po redu, međunarodnog turnira za mlade "Football Friends" u Foči.

Olimpija je u finalu takmičenja koje su opština Foča i "Football Friends" ponovo inicirali od 2005. godine, kao nastavak turnira koji je igran u bivšoj SFRJ u periodu od 1978 - 1989. godine pobjedili sarajevski Željezničar sa 4:3, posle izvođenja penala.

Tokom ovogodišnjeg takmičenja održan je i panel pod nazivom "Jedna lopta - jedno igralište" na kojem su učestvovali predstavnici klubova učesnika turnira i prvi put predstavljena je jedinstvena Deklaracija o univerzalnom poštovanju fudbalskog prijateljstva "Jedna lopta - Jedno igralište".

Sam turnir promoviše vrednosti fer-pleja, tolerancije i druženja među mladima i za cilj ima promovisanje regiona i opštine Foča.

Takođe, povećanje kvaliteta saradnje i organizacije različitih socijalnih i etničkih struktura kroz promovisanje sporta (fudbala) kao važne karike u lancu koji spaja mlade ljude, različitih nacionalnih struktura i vera.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je čuvar mreže Ljubljančana Aljon Kerec, koji je ujedno nagrađen i za najboljeg golmana, dok je sa tri gola epitet najboljeg strelca poneo Domagoj Prpić iz Rijeke. Treće mesto osvojila je Rijeka pobedom protiv domaće Sutjeske 1:0.

Na ovogodišnjem turniru učestvovali su i Crvena zvezda, Vojvodina, Sarajevo i Budućnost.

Dosadašnji pobjednici turnira su: 2005: Crvena zvezda (Srbija), 2006: Vardar (Makedonija), 2007: Groklin (Poljska), 2008: Budućnost (Crna Gora), 2009: Njukasl (Velika Britanija), 2010: Njukasl (Velika Britanija), 2011: Crvena zvezda (Srbija), 2012: Dinamo (Hrvatska), 2013: Svonsi (Velika Britanija), 2014: Budućnost (Crna Gora).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije