Fudbal

Kakav otac, takav sin: Peter i Kasper Šmajhel ušli u istoriju

Kakav otac, takav sin: Peter i Kasper Šmajhel ušli u istoriju
Kakav otac, takav sin: Peter i Kasper Šmajhel ušli u istoriju

LONDON - Legendarni golman Mančester junajteda Peter Šmajhel (52) i njegov sin i golman Lester Sitija, Kasper (29), postali su tek drugi otac i sin u istoriji koji su osvojili titulu Premierlige.

Kako prenosi Hina, Peter Šmajhel je na klupi "Crvenih đavola" osvojio pet titula engleskog šampiona (1993, 1994, 1996, 1997, 1999), dok je njegovom sinu to uspjelo u ponedjeljak nakon što je Totenehm odigrao 2:2 protiv Čelsija i dva kola prije kraja prvenstva ostao na nedostižnih sedam bodova zaostatka.

Zanimljivo, i jedan i drugi su svoju prvu titulu osvojili kao 29-godišnjaci tačno istog datuma, 2. maja, s razmakom od 23 godine.

"Moju prvu titulu sam osvojio 2. maja 1993. kada sam imao 29 godina. Kasper je prvu titulu osvojio 2. maja 2016, sa 29 godina," poručio je  Šmajhel senior.

Ipak, nisu prvi otac i sin koji su osvojili elitni razred engleskog fudbala. Prije njih to je uspjelo Ianu Rajtu i njegovom sinu Šonu Rajt-Filipsu. Ian Rajt je bio prvak Engleske s Arsenalom 1998. godine, a njegov sin osam godina kasnije u dresu Čelsija. Ian Rajt je malog Šona usvojio kada su mu bile tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije