Fudbal

Kako PSŽ pokušava da nadmudri UEFA?

Kako PSŽ pokušava da nadmudri UEFA?
Foto: Ilustracija | Kako PSŽ pokušava da nadmudri UEFA?

Da bi Barseloni platio 222 miliona evra za Nejmara na ime obeštećenja, a da pritom ne prekrši pravila UEFA, Pari Sen Žermen se dosjetio kako da vuk bude sit, a i ovce na broju.

Otplata otpusne klauzule vrijedne 222 miliona evra mogla bi za Pari Sen Žermen da znači potencijalne probleme sa UEFA. Ono što bi u najgorem slučaju moglo da se desi je zabrana daljih transfera ili isključenje iz Lige šampiona.

Da bi spriječili svaki mogući nepovoljni scenario, Parižani su došli na ideju da posreduju u ličnom sponzorstvu između Nejmara i vlasnika tog kluba - firme "Katar Sports Investments".

Kako španska "Marka" navodi, na taj način bi enormna suma plaćena na ime obeštećenja bila opravdana pred Asocijacijom jer bi isplata kroz sponzorski ugovor zaobišla bankovne račune kluba.

PSŽ je sličan poduhvat pokušao da realizuje 2014. godine kada je "Katar Sports Investments" tom klubu trebalo da uplaćuje 200 miliona evra godišnje. UEFA je, ipak, tu sumu označila kao nepotrebno visoku i spriječila realizaciju novčanog transfera pritom kaznivši PSŽ jer nije ispoštovao finansijski fer-plej.

Kako pored Nejmarovog transfera još jedan čeka da bude realizovan - transfer Aleksisa Sančeza iz Arsenala, ostaje da se vidi da li će PSŽ snositi posljedice jer "finansijski ne igra korektno".

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije