Fudbal

Kako je počeo haos i otimanje oko provokativne zastave

Kako je počeo haos i otimanje oko provokativne zastave
Kako je počeo haos i otimanje oko provokativne zastave

Nevjerovatne slike sa stadiona Partizana obišle su svijet, a haos koji je nastao u 41. minutu izazvan zastavom "velike Albanije" prekinuo je utakmicu između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za EURO2016.

Na terenu je sve do finiša prvog poluvremena bili prilično mirno, uz bolju igru "orlova", a onda je iznad stadiona u Humskoj poletela provokativna zastava na letjelici dron kojom je upravljao Olsi Rama, brat albanskog premijera Edija Rame, koji je zbog toga uhapšen pa pušten.

Potom je došlo i do tuče igrača oba tima, uz uletanje navijača sa tribina, koji su htjeli da otmu zastavu. Ona je na kraju završila kod delegata UEFA, Harija Bina, dok je letjelica otišla na tribine, prenosi Blic.

Poslije skoro jednočasovnog prekida srpski fudbaleri su htjeli da nastave meč, ali ne i albanski, što je rekao kapiten Srbije Branislav Ivanović.

Epilog će biti poznat u narednim danima, a prema informacijama iz FSS moguće je da se novi meč odigra u srijedu, ili da bude registrovan službenim rezultatom 3:0 za Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije