Fudbal

Kalinić pogodio za trijumf Hrvatske protiv Ukrajine

Kalinić pogodio za trijumf Hrvatske protiv Ukrajine
Kalinić pogodio za trijumf Hrvatske protiv Ukrajine

ZAGREB - Hrvatska je na Maksimiru savladala Ukrajinu s minimalnih 1:0 u petom kolu grupe I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji i ostala na prvom mjestu.

Hrvatska je od početka utakmice krenula silovito ka golu Ukrajine, a prvu kolosalnu priliku propustio je Mandžukić u 15. minuti susreta.


Napadač Hrvatske izašao je sam na Pjatova i poslao loptu pored njega, no ona je udarila u stativu.

Pet minuta kasnije Subašić je spasio Hrvatsku fenomenalnom intervencijom nakon Jarmolenkovog udarca iskosa sa desne strane.

Hrvatska je povela u 38. minuti eurogolom Nikole Kalinića koji je zakucao loptu iz okreta pod Pjatovovu prečku. Prethodno je Modrić proigrao Rakitića koji je petom ostavio loptu Kaliniću, a napadač Fiorentine je pogodio za vodstvo Hrvatske rezultatom 1:0.

Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Konopljanka, no njegov pokušaj u 41. minuti rutinski je zaustavio Subašić.

Na početku drugog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja sve do 62. minute kada je ponovo Mandžukić izašao sam na Pjatova, a ukrajinski golman je ovaj put bio uspješniji.

U 78. godini ponovo je Subašić spasio Hrvatsku nakon pokušaja Jarmolenka. Do kraja susreta odbrana Hrvatske je bila neprelazna i selekcija koju će i u naredne dvije godine voditi Ante Čačić je ostala na prvom mjestu grupe I.

Večeras je odigran još jedan meč ove grupe u kojem je Island savladao Kosovo u gostima u Skadru rezultatom 2:1. Islanđane su u vodstvo doveli Siguradson u 25. i Sigurdsson iz penala u 35. minuti, dok je počasni pogodak za Kosovo postigao Nuhiu u 53. minuti.

U trećem susretu ove grupe danas je Turska sa 2:0 savladala Finsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije