Fudbal

Kalkulacije: Srbija na Hrvatsku te u polufinalu Mundijala

Kalkulacije: Srbija na Hrvatsku te u polufinalu Mundijala
Foto: Ilustracija | Kalkulacije: Srbija na Hrvatsku te u polufinalu Mundijala

Reprezentacija Srbija drugi je favorit E grupe na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i predviđa joj se plasman u osminu finala, smatraju američki ESPN i "Yahoo".

ESPN veliku prednost daje Brazilu u odnosu na ostale iz grupe, potom Srbiji daje veće šanse od Švajcarske i Kostarike, a kao igrača koji bi mogao da bude iznenađenje turnira ožnačava vezistu Lacija Sergeja Milinković-Savića.

Još dalje je otišao "Yahoo" koji predviđa čak i ishod mečeva, smatra da će Srbija da pobijedi Kostariku 2:0, potom remizira bez golova sa Švajcarskom, a potom izgubi od Brazila 1:0. 

ESPN i "Yahoo" već su konstruisali duel Srbije i Njemačke u osmini finala i trijumf branioca svjetske titule 2:0. 

Obje medijske kuće složne su u ocjeni da će Brazil na kraju postati prvak svijeta.

Grupa u kojoj se nalazi Srbija, ukršta se grupom F u kojoj se nalaze reprezentacije Njemačke, Meksika, Švedske i Južne Koreje. 

Ukoliko bi se obistinile prognoze ESPN i "Yahoo" "Orlovi" bi kao drugi prošli grupu i u tom slučaju najvjerovatnije bi išla na aktuelnog šampiona svijeta – Njemačku. 

Srbija je prije osam godina pobijedila "Pancere" u grupi, kada je pobjedonosni gol postigao Lane Jovanović, dok je penal Podolskom odbranio Vladimir Stojković. 

Kada bi "Orlovi" nekim slučajem prošli u četvrtfinale, protivnik bi joj bio bolji iz duela, u kojem bi se sastali pobjednik grupe H i drugoplasirana selekcija grupe G. 

Kada je riječ o kalkulacijama, Srbija i Hrvatska ne mogu da se sastanu do polufinala, ali šanse za tako nešto su veoma male.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije