Fudbal

Kandidat za direktora: Rukovostvo FIFA kao plaćeni ubica

Kandidat za direktora: Rukovostvo FIFA kao plaćeni ubica
Kandidat za direktora: Rukovostvo FIFA kao plaćeni ubica

Kandidat za predsjednika FIFA-e Chung Mong-joon izjavio je da mu FIFA priprema dugogodišnju suspenziju zbog navodnog kršenja etičkih normi te sportske organizacije.

Chung je naglasio da mu Etička komisija FIFA-e priprema 19-godišnju zabranu rada u fudbalu, jer je, navodno, prekršio etičke norme tokom neuspjele kandidature Južne Koreje za domaćina Mundijala 2022. godine, kao i zbog kritika na račun FIFA-e.

Chung negira sve optužbe koje mu FIFA stavlja na teret, optuživši rukovodstvo te organizacije da se ponaša poput "plaćenog ubice" koji radi za račun predsjednika FIFA-e Seppa Blattera.

"Prava opasnost se krije u tome što oni ne samo što žele sabotirati moju kandidaturu, već i da unište izbore za predsjednika, pa i samu FIFA-u", rekao je Chung na konferenciji za novinare u Seulu.

Izbori za predsjednika FIFA-e, koji će zamijeniti dugogodišnjeg čelnika te organizacije Blattera, planirani su za 26. februar.

Blatter je u junu ove godine najavio ostavku zbog korupcionaškog skandala koji je potresao FIFA-u nakon hapšenja sedmorice visokih zvaničnika te organizacije krajem maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije